Web Analytics
scris marți, 10.09.2024

O fetiță de trei ani este cel mai tânăr consumator de droguri din țară

O fetiță de doar trei ani din Constanța a devenit cel mai tânăr consumator de droguri din România, după ce a ingerat accidental un jeleu cu cannabis. Incidentul, care a avut loc în urmă cu două luni, a pus în pericol viața copilului și a declanșat o anchetă amplă. Cazul este considerat fără precedent în țară.

O fetiță de trei ani este cel mai tânăr consumator de droguri din țară

Pe 29 iunie, în jurul orei 22:00, mama fetiței a ajuns disperată la Spitalul Județean de Urgență Constanța, cu copilul ei într-o stare critică. Fetița, care nu avea probleme de sănătate anterioare, prezenta simptome similare epilepsiei, lucru care i-a alarmat pe medici. Mama a relatat că fetița a devenit agitată și a început să aibă crize de râs după ce au participat la inaugurarea unui salon de cosmetică, unde consumase mai multe dulciuri, inclusiv un jeleu.

Citește și: Elena Udrea, mesaj din închisoare pentru fetița ei în prima zi de școală: „Te simt aproape cu toată ființa mea”

 Deși testul antidrog rapid efectuat la spital a fost inițial negativ, medicii i-au prelevat probe de sânge și urină și au alertat imediat poliția. La eveniment au participat români, olandezi, o femeie din Africa de Sud și un român stabilit în Statele Unite. După câteva zile de monitorizare, suspiciunile s-au concentrat asupra românului din SUA. Poliția a descoperit că acesta distribuise jeleuri cu THC, droguri care nu sunt autorizate în România.

Un colaborator al poliției a reușit să obțină patru jeleuri de la bărbatul suspect, la scurt timp după internarea fetiței. În urma analizelor, s-a confirmat prezența tetrahidrocanabinolului (THC) în corpul copilului, substanță care i-a provocat grave tulburări de sănătate, inclusiv somnolență, slăbiciune musculară și tahicardie.

Citește și: Decizie în cazul lui Vlad Pascu. Șoferul drogat va rămâne în arest preventiv încă 60 de zile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...