Web Analytics

O familie cu 8 copii a dat în judecată Şcoala „Adrian Păunescu” şi Colegiul „Zinca Golescu”, cerând ca fiii lor să dea tezele online

de | 6.01.2022 13:31 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

La finalul lunii decembrie, a intrat pe rolul instanțelor argeșene un proces mai puțin obișnuit, intentat de o familie din Pitești împotriva unei unități de învățământ. Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Adrian Păunescu”. Nicolae și Lidia Comăneci sunt părinții a 8 copii, dintre care patru sunt elevi ai respectivei școli, situate în cartierul piteștean Găvana II. Invocând faptul că două dintre fetițe sunt încadrate în grad de handicap vizual și locuiesc împreună cu un al treilea copil, care are o boală ce impune tratament imunopresor, în baza măsurilor pandemice, părinții cer ca fiicele lor să fie scutite de prezența fizică la școală și să susțină tezele online. Ei s-au plâns judecătorilor că în primul semestru profesorii le-au pus absențe copiilor.

Citește și Elevii amenință cu proteste după ce media pentru bursa de merit s-a modificat la 9,50 în loc de 8,50

„Având în vedere că fetele noastre nu vor beneficia de încheierea situației școlare pe primul semestru, ceea ce va atrage suspendarea burselor școlare de studiu și de ajutor social și a celorlalte drepturi care decurg din calitatea de elev, se cuvine să dispuneți pe cale de ordonanță președințială susținerea fără prezență fizică a lucrărilor scrise de evaluare semestrială”, le-au cerut Nicolae și Lidia judecătorilor de la Tribunalul Argeș, pe fond. De asemenea, în fața instanței au fost trimiși și profesorii de la „Zinca Golescu”, acolo unde învață un alt copil al familiei. Magistrații au decis trimiterea dosarului unui complet specializat de contencios administrativ, termenul de judecată urmând să fie pe data de 9 ianuarie.

Citește și Testarea în şcoli îi irită pe toţi: elevi, profesori şi sindicalişti / Adrian Voica, liderul SIPA Muntenia: „Nimeni nu are dreptul să practice o meserie în afară de cea în care este acreditat”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii