Web Analytics
scris luni, 19.08.2024

O bătrână de 76 de ani este plimbată de 15 ani de la o instanță la alta pentru pentru a-și primi moștenirea. Procesul a fost redeschis după ce mai multe instanțe i-au dat câștig de cauză. Un om de afaceri controversat, dar și alte nume celebre din justiția românească sunt implicate în acest caz

O bătrână de 76 de ani este plimbată de 15 ani de la o instanță la alta pentru pentru a-și primi moștenirea. Procesul a fost redeschis după ce mai multe instanțe i-au dat câștig de cauză. Un om de afaceri controversat, dar și alte nume celebre din justiția românească sunt implicate în acest caz.

O bătrână de 76 de ani este plimbată de 15 ani de la o instanță la alta pentru pentru a-și primi moștenirea. Procesul a fost redeschis după ce mai multe instanțe i-au dat câștig de cauză. Un om de afaceri controversat, dar și alte nume celebre din justiția românească sunt implicate în acest caz

  • Un dosar care s-a judecat timp de 14 ani ani la Judecătoria Curtea de Argeș, Judecătoria Alba Iulia, Tribunalul Alba și Tribunalul Cluj se reia printr-un nou proces la Judecătoria Curtea de Argeș, acolo unde a fost deschis inițial în 2009.
  • În 2024, Tribunalul Cluj a decis că procesul a fost câștigat definitiv de Simona Andreia Păun, o femeie în vârstă de 76 de ani care luptă pentru moștenirea de la bunicul său.
  • Nemulțumit că nu poate prelua terenul femeii și după ani întregi în care a strămutat procesul de două ori, Răzvan Grigorescu, cunoscut ca un rechin în domeniul afacerilor cu păduri, a deschis un nou proces acolo unde a început totul acum 15 ani, la Judecătoria Curtea de Argeș.
  • Întrebarea care apare: Dacă în 2013 lui Răzvan Grigorescu nu i-a plăcut la Judecătoria Curtea de Argeș, ce-l face să creadă că acum va găsi înțelegere, în condițiile în care anul acesta a pierdut la Tribunalul Cluj?

Cum a început saga moștenirii primite și disputate de 15 ani

Simona Andreia Păun, o bătrână de 76 de ani, obținea în 2007 moștenirea mult așteptată de la bunicul său: un teren de 760 de hectare de pădure care i-a fost retrocedat după naționalizare.

Povestea terenului de pădure deținut de bătrână în zona Nucșoara din județul Argeș este mai veche de 100 de ani și este una întortocheată.

În 1929 frații Paul N. Paul și Anton N. Paul își împărțeau proprietatea de aproximativ 1.430 de hectare (670 de hectare, respectiv 760 de hectare). Ulterior, la finalul anilor “40, terenul a fost confiscat de comuniști.

În 2007 Simona Andreia Păun a obținut terenul moștenit de la bunicul său (760 de hectare), dar bucuria femeii s-a stins după apariția în peisaj a lui Răzvan Grigorescu, un om de afaceri ajuns în atenția publică pentru problemele cu legea.

Mai exact, în 2007 – în același an în care Simona Andreia Păun își obținea moștenirea, Răzvan Grigorescu achiziționa drepturile litigioase pentru moștenirea lui Paul Gheorghe Dimitrie – un bătrân despre care cunoscuții ziceau că ar avea demență senilă – obținând în acest mod 670 de hectare de pădure. Paul Gheorghe Dimitrie moștenise pădurea de la tatăl său, Paul N. Paul. Iar Paul N. Paul era chiar fratele bunicului Simonei Andreia Păun, el numindu-se Anton N. Paul.

În 2009, Răzvan Grigorescu a dat în judecată Romsilva și Primăria Nucșora pentru că i-au dat înapoi terenul Simonei Andreiei Păun, contestând partajul dintre cei doi frați și revendicând tot terenul de circa 1.430 de hectare.

Grigorescu a fundamentat tot acest proces pe un document de confiscare a pădurii prin care pământul a fost luat de autoritățile comuniste de la “Paul și N. Paul”. Astfel, Răzvan Grigorescu a intentat proces susținând ideea că Paul și N. Paul sunt aceeași persoană – Paul N. Paul, tatăl lui Paul Gheorghe Dimitrie, cel de la care a luat drepturile litigioase.

Numai că Răzvan Grigorescu nu are dreptate și este vorba despre două persoane diferite: cei doi frați Paul Paul N. Paul (tatăl lui Paul Gheorghe Dimitrie) și Anton N. Paul (bunicul Simonei Andreiei Păun).

Citește și Peste 3,8 milioane de oameni vor avea pensii crescute după recalculare – președintele Casei Naționale de Pensii

Cine este Răzvan Grigorescu și care sunt legăturile cu lumea justiției

Răzvan Grigorescu este cunoscut pentru diversele sale probleme legale.

A fost arestat pentru implicarea în interceptări ilegale în cazul lui Gheorghe Davidescu, fost prefect de Argeș, pe teme de infracțiuni informatice și de securitate națională.

În procesul său împotriva Simonei Andreiei Păun, el a beneficiat de asistența lui Florin Costiniu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, care anterior fusese condamnat cu suspendare pentru complicitate la trafic de influență.

Ba chiar Florin Costiniu a acționat ca avocat al lui Grigorescu în acest dosar.

Un proces în care timp de 14 ani Simona Andreia Păun a câștigat în mod repetat în ciuda unor multiple strămutări

Procesul trebuia să înceapă în 2009 la Judecătoria Curtea de Argeș, dar a fost suspendat și strămutat la Judecătoria Alba Iulia chiar de Florin Costiniu.

Simona Andreia Păun a câștigat încă de la început, dar Răzvan Grigorescu a contestat continuu deciziile.

  • Prima înfățișare – 2011 – Simona Andreia Păun a primit câștig de cauză de la Judecătoria Alba Iulia, cererea fiind considerată nefondată. Răzvan Grigorescu și-a dorit recurs.
  • Martie 2012 – judecătorii au decis casarea hotărârii inițiale, iar dosarul a fost trimis din nou la judecătorie.
  • Aprilie 2022 – Procesul a fost rejudecat după ani întregi de expertize topografice. Simona Andreia Păun a câștigat procesul la Judecătoria Alba Iulia.
  • Martie 2023 – Simona Andreia Păun aștepta decizia finală de la Tribunalul Alba după ce tocmai câștigase în fond.

Citește și Bolnavi jefuiţi în timp ce erau în sala de operaţie

Răzvan Grigorescu a făcut recurs, iar procesul nu s-a mai judecat la instanța superioară – Tribunalul Alba – pentru că Răzvan Grigorescu a făcut o nouă cerere de strămutare la ICCJ. Astfel, procesul a fost strămutat de această dată la Tribunalul Cluj.

Practic, a fost o a doua strămutare a procesului.

  • Aprilie 2024 – Tribunalul Cluj respinge, ca nefondat, recursul lui Răzvan Grigorescu și îl obligă la plata de cheltuieli de judecată față de Andreia Simona Păun. Decizia este irevocabilă.

Citește și Inedit! Mai mulți vârstnici din Argeș au participat la ateliere de educație digitală

Un proces pe axa Curtea de Argeș, Alba-Iulia, Cluj. De ce reîncepe Răzvan Grigorescu un alt proces la Curtea de Argeș?

Astfel, timp de 14 ani Simona Andreia Păun și familia sa au fost plimbate prin săli de judecată în trei județe: Argeș, Alba și Cluj.

De asemenea, în perioada 2014-2023, Răzvan Grigorescu a atacat de șase ori decizia instanțelor prin recurs.

După decizia irevocabilă din aprilie anul acesta, când Tribunalul Cluj a decis că a pierdut în fața Andreiei Simona Păun, Răzvan Grigorescu a reînceput procesul la Judecătoria Curtea de Argeș, adică exact acolo unde a început totul în 2009.

Noul proces începe pe 11 septembrie.

De ce face Răzvan Grigorescu acest lucru?

Cred că domnul Răzvan Grigorescu nu se poate obișnui cu ideea că nu are dreptate, că pur și simplu a pierdut și că susține ceva ce nu este adevărat. Să te judeci 15 ani și să pierzi în mod repetat, dar să continui să spui că nu este așa, arată o mare ruptură față de realitate, față de adevăr. El continuă să se judece sperând că va găsi pe cineva, un complet de judecată care nu își va da seama de strategia lui de a lua terenul altcuiva. Dar este evident pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care nu sunt specialiști – terenul acesta nu îi aparține, este al meu și al familiei mele și ne vom lupta să dovedim acest lucru, deși am arătat deja de mult prea multe ori că avem dreptate, în ciuda unor multiple strămutări și recursuri”, a declarat Simona Andreia Păun.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...