Numeroase misiuni ale pompierilor argeșeni în ultimele 24 de ore

de | 18.01.2022 17:41 | Actualitate

În perioada 08:00, 17.01.2022 – 08:00, 18.01.2022, pompierii argeșeni au gestionat 63 de misiuni pe raza județului nostru, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Pitești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs pe o suprafață de aproximativ 500 mp de vegetație uscată din localitatea Merișani. Pompierii au stins incendiul cu operativitate, eliminând pericolul de extindere la vecinătăţi.

Pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în cazul a două incendii produse la nivelul coșurilor de fum. Evenimentele au avut loc în localitățile Coșești și Tigveni, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiilor este necurățarea de funingine a coșurilor de fum. Intervenția operativă a pompierilor a făcut ca incendiilor să nu se propage la acoperișurile locuințelor.

Dispeceratul integrat ISU SAJ a fost sesizat, prin platforma eCall, cu privire la o situație de urgență produsă în localitatea Bradu. În scurt timp, pe baza coordonatelor obținute, pompierii au ajuns la locul evenimentului cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD. Din fericire, a fost vorba de un accident rutier ușor soldat doar cu pagube materiale. 

Pompierii de la Detașamentul Pitești au fost solicitați să intervină pentru deblocarea ușii unui apartament, în care era posibil să se afle o persoană care avea nevoie de ajutor. Salvatorii au pătruns în interior prin forțarea ușii de la intrare, găsind o femeie cu vârsta de 88 de ani, care prezenta stare de rău. Aceasta a fost preluată de către paramedicii SMURD, i s-a acordat primul ajutor calificat, refuzând ulterior transportul la spital.

Citește și Camion cu lemne, confiscat de polițiștii argeșeni

Paramedicii SMURD de la Detașamentul de Pompieri Bradu au intervenit în municipiul Pitești la un accident rutier, în care un autoturism a lovit un pieton. La fața locului, salvatorii au acordat îngrijirile medicale necesare, iar ulterior au transportat o femeie cu vârsta de 79 de ani la spital deoarece acuza dureri la membrul inferior stâng.

Pompierii au intervenit la un accident rutier produs în Municipiul Pitești între un autoturism și un autotren cu remorcă. La fața locului, militarii au asigurat zona împotriva izbucnirii unui posibil incendiu. În urma evenimentului a fost identificată o victimă, femeie cu vârsta de 54 de ani, care prezenta dureri la membrul superior stâng și atac de panică. Victima a fost preluată de către un echipaj SMURD de prim ajutor calificat și transportată la spital pentru investigați medicale amănunțite.

Printr-un apel la numărul unic de urgență 112, militarii din cadrul  Detașamentului de Pompieri Pitești au fost solicitați să intervină în municipiul Pitești la un accident rutier produs între două autoturisme. Pompierii au intervenit cu o autospecială de intervenție pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor. La locul evenimentului a fost prezent și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, care a preluat o victimă.

Citește și Fată de 10 ani, în comă după accidentul de la Poiana Lacului

Incident rutier produs în localitatea Rociu, în care un pieton a fost accidentat de către un autovehicul. La intervenție s-a deplasat un echipaj SMURD de prim ajutor calificat, care a acordat îngrijiri medicale unui bărbat cu vârsta de 37 de ani, care a suferit leziuni la nivelul feței și la membrele inferioare. După intervenția paramedicilor SMURD, nu a fost necesară transportarea victimei la spital.

Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a fost solicitat să intervină în localitatea Arefu, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe conductorul de energie electrică și pe carosabil. La fața locului au fost prezente un echipaj de la distribuitorul de energie electrică și un echipaj de la drumurile județene.

De asemenea, echipajele SMURD au gestionat în teritoriu 36 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii