Web Analytics

„Nu avem niciun fotbalist care să promoveze la echipa mare a FC Argeş”

de | 5.09.2019 13:32 | Sport

# Declară Mihai Ianovschi, şeful Centrului de Copii şi Juniori de la FC Argeş

# Ce v-a determinat să acceptați funcția de șef al Centrului de Copii și Juniori de la FC Argeș?
– La solicitarea conducerii tehnice a echipei mari și a celor care răspund de destinul lui FC Argeș m-am întors cu mare plăcere. Să nu se uite că am fost 20 de ani șef de Centru la FC Argeș! Sunt unicat în România, fără să fiu înțeles greșit… Probabil experiența mea, probabil rezultatele muncii mele, probabil faptul că sunt activ în cadrul FRF și anume sunt referent zonal și membru în cadrul Comisiei Tehnice. Am lucrat toată viața aici, tatăl meu a lucrat toată viața aici, băiatul meu 20 de ani aici… Probabil a fost apreciată activitatea mea în general și s-a hotărât să dau o mână de ajutor cu experiența mea.
# Ce ați găsit la Centrul de Copii și Juniori?
– Eu vorbesc ce am făcut de la 1 iulie 2019, restul nu mă interesează. Am găsit lucrurile foarte bine puse la punct și eu am continuat. Au trecut două luni de zile, activitatea mea a început eșalonat între 10 și 20 iulie. Deci, practic, nu am nici două luni de zile în calitatea mea de antrenor coordonator.

„Avem 225 de copii legitimați la Campionii FC Argeș”

# Care este situația copiilor de la Centru?
– Centru are 6 antrenori cu normă întreagă, antrenori licențiați, și anume Năstase Valentin, Enache Robert, Șerban George, Paul Ciobanu, Daniel Mălușanu și Daniel Ghiță. În total, cu Liga a IV-a, avem 225 de copii legitimați la Campionii FC Argeș. E mult, e puțin, vă las pe dvs să stabiliți…
# La ce grupă putem spune că se excelează?
– Cea mai bună grupă joacă în Liga elitelor și copiii au 15-16 ani, iar antrenor este Daniel Ghiță. Este singura grupă care și-a câștigat dreptul de a participa în Liga elitelor, acolo unde joacă cei mai buni copii din România la vârsta aceasta. Sunt trei serii a 12 cluburi, deci 36 de cluburi. Avem adversari de calibru din România, precum FCSB, Academia Hagi, Universitatea Craiova, Dinamo etc. Nu avem echipe să ne batem la locuri din clasament la nivel național, pentru că obiectivul nostru este individul. Locurile din clasament nu aduc nimic… Urmărim copii care au posibilitatea să se afirme în continuare. Locul din clasament este efemer! Politica clubului este clară: nu au nicio presiune decât să pregătească și să avem copii de valoare în cadrul grupelor.
# Am înțeles că Nicolae Dică vrea să promoveze jucători la echipa mare de la Centrul de Copii și Juniori…
– Până acum nu a fost promovat niciun jucător la echipa mare. O să urmeze. Pe parcurs vom vedea. Există o Comisie tehnică a clubului, în care, împreună cu Nicolae Dică, vom stabili jucătorii care vor fi promovați la echipa mare. Eu nu pot face afirmații de genul acesta. Cine face astfel de afirmații cum că avem ce promova la echipa mare trebuie să-și asume astfel de afirmații. Din punctul meu de vedere, în momentul de față Centrul de Copii și Juniori nu are vreun fotbalist care să promoveze la echipa mare. Și haideți să vă explic. Generația de 17 și cea de 19 ani joacă în grupa valorică 2 la nivel național, iar adversari avem LPS-ul, Dinicu Golescu, Nucet etc. Asta este realitatea! Nu pot propune de aici niciun jucător pentru echipa mare. Trebuie timp…

„Nimeni nu plătește nimic, totul este suportat de către club. Nu există nicio taxă!”

# Ce viitor avem din acest punct de vedere?
– Ca să joci în Liga elitelor trebuie să te mai și califici. Momentan amândouă aceste echipe despre care vorbim nu au nicio șansă. Aș vrea să mă dezică viața peste 8-9 luni… Să greșesc, dar vă spun că nu greșesc. Lucrurile sunt foarte clare, au trecut prea mulți ani peste mine… Păi, dacă suntem pe locurile 4-5 în grupa a doua valorică cu adversari incomparabil mai slabi decât ce avem la Under 16… Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar asta este realitatea! Traversăm o perioadă de reorganizare totală a activității. Nimeni nu are obiectiv, ci numai de selecție și instruire. De la 1 septembrie antrenorii vor sta la stadion non-stop. Este anunțată selecție la toate categoriile de vârstă de la 2006 la 2014. Marele avantaj al Centrului de copii de la FC Argeș este că nimeni nu plătește nimic, totul este suportat de către club. Nu există nicio taxă!
# Ce buget are Centrul de copii?
– Nu mă interesează, dar vă dați seama că este un buget formidabil de mare. Avem tot: vestiare, echipament, transport… Eu cer și mi se dă… totul nelimitat… Convenția mea cu conducerea FC Argeș a fost să mă ocup numai de problemele fotbalistice, de restul se ocupă alți salariați ai clubului. Condițiile sunt deosebite și în ultima perioadă s-a constatat o afluență foarte mare de copii. E nevoie de timp, pentru că nu se fac fotbaliști în două luni de zile.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii