Web Analytics

Noutăţi la admiterea din acest an de la Universitatea Piteşti

de | 21.06.2017 17:20 | Politica si Administratie

01 upitNu mai puțin de 3.615 locuri pune Universitatea din Pitești la dispoziția tinerilor, la admiterea din acest an. Dintre acestea, 794 de locuri sunt subvenționate de la buget, 46 sunt subvenționate pentru tinerii de etnie romă, 46 pentru cei din Republica Moldova și 5 sunt rezervate Diasporei. Din cele 3.300 de locuri la master, 29 sunt pentru romi, 46 pentru Diaspora și un loc pentru Republica Moldova.

Locuri mai multe ca în anii trecuți

Numărul total al locurilor subvenționate de la buget, pe țară, este de 62.000, în acest an UPIT beneficiind de mai multe locuri, în comparație cu anii trecuți, mai ales cele pentru romi, care sunt de trei ori mai multe. Taxa pentru celelalte locuri, care nu sunt suportate de stat, va fi cu aproximativ 200 de lei mai mare pentru fiecare program, cea mai mică taxă fiind la științe umaniste, 2.900 lei, iar cea mai mare la un program nou, autorizat de Ministerul Educației Naționale, actoria, unde taxa este de 4.500 de lei. Potrivit rectorului Dumitru Chirleșan, subvenția acordată de către stat nu este suficientă pentru acoperirea costurilor cu procesul educațional, UPIT făcând eforturi financiare deosebite pentru acoperirea tuturor necesităților cu plata salariilor profesorilor, întreținerea spațiilor, investiții etc.

Înscrieri la câte specialități vrea studentul

Ca o noutate, în acest an conducerea Universității din Pitești a decis ca tinerii care se vor înscrie la admitere să poată opta pentru câte facultăți și specializări doresc iar repartiția pe locurile subvenționate să se facă în ordinea priorităților. De asemenea, trebuie spus că, indiferent, de câte opțiuni va avea studentul, taxa de înscriere va fi una singură, și anume 100 de lei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii