Noua biserică din comuna Rociu a fost sfinţită de ÎPS Calinic

de | 8.11.2018 13:00 | Actualitate

Biserica din satul Șerbănești, comuna Rociu, a fost duminică, 4 noiembrie, sfinţită de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Evenimentul a încununat eforturile depuse de primarul Aurel Bălășoiu, de comunitatea locală şi de alţi ctitori, printre care și Consiliul Județean Argeș, ce şi-au dorit un nou lăcaş de cult în sat, ridicat alături de cel vechi. Locaşul de cult o are ca ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva. Slujba de sfințire a unei biserici este una dintre cele mai impresionante și tocmai de aceea sute de enoriași au participat la slujbă.

Încă de la prima oră, credincioşii, biserica cea vie, au umplut curtea lăcaşului pentru că sfinţirea bisericii nu este doar evenimentul preoţilor, ci şi al lor, al tuturor celor ce iubesc Casa Domnului. Și florile din curtea bisericii, dar și cele aduse de oameni sporesc atmosfera de sărbătoare. Slujba de sfințire a unei biserici este o slujbă lungă, dar unică și plină de simboluri. Se spune că o dată cu sfinţirea construcţiei are loc şi sfinţirea sufletelor celor prezenți!

În această zi de sărbătoare locală, alături de oamenii din Rociu s-a aflat și conducerea Consiliului Județean Argeș, președintele Dan Manu și vicepreședintele Ion Mînzînă, dar și senatorii Cristina Stocheci și Șerban Valeca, deputatul Simona Bucura, secretarul de stat Nicolae Tudose, împărtășind împreună sentimentele unice create de un astfel de eveniment.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii