Web Analytics

Notre drame…

de | 18.04.2019 13:52 | Politica si Administratie

Notre drame de… Pitești. O simfonie fracturată de tensiunile interpartinice, de kitch-ul politic din abundență și de accesele populiste. Cu un primar PSD, Cornel Ionică, tot mai izolat, alături de care n-au vrut să urce pe scenă viceprimarul Sorin Apostoliceanu și consilierii PSD, în frunte cu liderul lor de facto Cristian Gentea. Cu un podium depășit ca și concept festiv, amintind mai degrabă de sărbătorile comuniste de 23 August decât de Piteștiul smart cu adolescenți perfect accesorizați cu comunicarea modernă și unde până și o bună parte dintre vârstnici au conturi de Facebook.

Un Pitești îmbâtrânit de politicienii săi, în care până și liberalii le-au ținut isonul în mediocritate colegilor de la PSD. S-au așezat jos în dreapta podiumului, în semn de protest față de regia artistică socialistă menținută de Cornel Ionică, însă nu s-au abținut să nu-și atârne la gât eșarfe în culorile partidului, devenind toți, în frunte cu Ludovic Orban, niște pupeze galbene. Doar emoția copiilor a fost sinceră. Atât a celor care au defilat la Parada Florilor, cât și a celorlalți, de pe margine, care au privit împreună cu părinții.

Suntem convinși că o simfonie fără politicieni ar scoate și mai mulți piteșteni din case. Iar primarul care va impune asta va intra în istorie. Pentru că, de multe ori, o absență contează mai mult decât o prezență. Iar oamenii apreciază bunul-simț. Cine știe, poate că la anul vom avea parte de o astfel de simfonie.

 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii