Web Analytics

Notăriţa Ana Stan militează pentru dreptul tuturor copiilor la educaţie

de | 13.02.2020 13:26 | Politica si Administratie

De programul „Masă caldă” urmează să beneficieze peste 65 de mii de elevi din 150 de școli din România, după ce Ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial și sunt așteptate acum Normele de aplicare. Două școli din județul Argeș au fost incluse în programul guvernamental „Masă caldă”. Este vorba despre: Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Valea Mare-Pravăț și Școala Gimnazială Vulpești din comuna Buzoești.
Ana Stan, candidat în cursa internă a PNL pentru Primăria Piteşti are în intenție implementarea acestui program și la nivelul municipiului: „Am în vedere să promovăm și în Pitești programul «Masă caldă la școală». A fost demarat un proiect pilot în Argeș, sunt prinse câteva școli deocamdată. Vom tripla numărul școlilor care beneficiază de programul pilot «Masă caldă la școală». Studiile de impact au arătat că această măsură a avut ca efect eradicarea abandonului în unele școli în care s-a derulat programul, diminuarea absenteismului în toate unitățile de învățământ care oferă elevilor o masă caldă și formarea deprinderii pentru o alimentaţie sănătoasă în rândul copiilor”.
De asemenea, notărița Ana Stan aplaudă proiectul legislativ prin care elevii să beneficieze de transport gratuit.
„Sunt adepta transportului gratuit pentru elevi și este normal să fie gratuit, pentru că se integrează în dreptul constituțional la educație gratuită.”
Fiind binecunoscut faptul că s-a aplecat de ceva vreme asupra copiilor cu nevoi speciale, notărița Ana Stan crede că este absolut obligatoriu să avem în fiecare școală clase incluzive. „Trebuie să luptăm pentru integrarea socială a copiilor cu cerințe educaționale speciale, fie că este vorba despre manuale auxiliare, caiete de lucru anume concepute pentru ei, curricule adaptate, programe terapeutice și programe educative, de asemenea, adaptate ”, mai spune Ana Stan.
Cristina Simion

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. – Vremea inca nu ti-a venit pentru o asa „fonctie” !