Web Analytics

Noi cazuri de rujeolă în Argeş. Evidenţa pe localităţi

de | 26.07.2018 14:10 | Actualitate

În județul nostru s-au înregistrat 82 de cazuri de rujeolă de la începutul acestui an. Numai în ultima lună au fost 22 de cazuri de rujeolă, cele mai multe în Pitești. Din fericire, nu s-au înregistrat decese din cauza acestei boli contagioase de la începutul epidemiei până în prezent, transmite în scris DSP (Direcția pentru Sănătate Publică) Argeș în urma solicitării noastre.

Direcția de Sănătate Publică asigură că există suficiente doze de vaccin ROR (rujeolă, oreion, rubeolă) în județul Argeș. Ultima tranșă de vaccin ROR a fost primită în județul nostru la începutul lunii iunie 2018, respectiv 11.600 doze vaccin.
„Nu este epidemie acum. Sunt doar cazuri de rujeolă. Avem vaccin până la sfârșitul anului, nu sunt probleme cu vaccinul ROR. Se vaccinează încontinuu. Au vaccin toți medicii de familie. Se fac trei doze acum, pentru că se face și doza suplimentară. Au fost mai multe cazuri de rujeolă în ultimii doi ani. Se administrează doze de vaccin la 9-11 luni, la un an și la 5 ani, dar și în acest interval. Dacă copiii nu au fost vaccinați, se pot recupera dozele”, spune Sorina Honțaru (foto), director executiv DSP Argeș.

7 cazuri de rujeolă în Pitești

Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost depistate în Pitești, dintre care 4 adulți, doi copii și un sugar. Au fost cazuri de rujeolă și în comuna Băiculești: 3 copii de 10, 3 și 5 ani. De asemenea, au mai fost 3 cazuri în Topoloveni, 2 în comunele Bradu și Merișani și câte unul în Ștefănești, Bascov, Bogați, Călinești și Negrași. Dintre aceștia, 16 pacienți au fost nevaccinați, 4 pacienți vaccinați cu o doză de vaccin ROR și 2 pacienți vaccinați cu 2 doze de vaccin ROR.
Rujeola are o origine virală și se răspândește pe aceleași căi clasice, anume prin intermediul picăturilor de salivă și a secrețiilor nazale pe care persoana infectată le împrăștie în jur în timpul tusei, strănutului, râsului sau vorbirii. Rujeola este o boală eruptivă care poate avea multe complicații, iar singura metodă de prevenire este vaccinarea.
Mari Tudor

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii