Web Analytics

Nicoleta Andrei, antrenoarea fetiţei de trei ani care a stat în cap în faţa premierului Dăncilă, cercetată de Protecţia Copilului

de | 2.05.2018 20:53 | Dezvăluiri

7 NicoletaAndreiManifestările dedicate tradiționalei manifestări Simfonia Lalelelor s-au lăsat în acest an cu o anchetă a celor de la Protecția Copilului. Asta după ce, atât în presa națională, cât și pe numeroase site-uri de socializare, au apărut mii de critici privind participarea copiilor la un eveniment cu conotații politice, de vreme ce ei au defilat în fața premierului Viorica Dăncilă, a miniștrilor din cabinetul său și a mai multor politicieni. O mică gimnastă de doar trei ani a fost pusă chiar să stea în cap în faţa oficialilor și, după ce cu greu a reușit să facă  exercițiului destul de dificil la care o pusese antrenoarea ei, a căzut pe asfaltul din fața Primăriei Pitești.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului și Instituția  Avocatul Poporului au fost sesizate deja în acest caz pe motiv că implicarea copiilor la evenimentul „Simfonia Lalelelor” reprezintă o „amputare a demnităţii umane”.
Și la Direcția Pentru Protecția Copilului Argeș au fost depuse 50 de sesizări în acest caz. Directorul GDASPC Argeș, Adrian Macovei, ne-a declarat: „Avem vreo 50 de sesizări, ale unor persoane de bine din țară, București, Ilfov, Constanța, argeșeni de aici, care sunt revoltați că cei mici au fost abuzați, au fost folosiți la o manifestare politică. Am vorbit cu doamna antrenor Nicoleta Andrei, am făcut adresă și la Primărie la Pitești, că ei sunt organizatorii. Am luat legătura și cu poliția și cu Inspectoratul Școlar. Asta pentru că multe dintre aceste sesizări au fost trimise și către Inspectoratul Școlar Argeș și către IPJ și trebuie să avem o acțiune comună. Am demarat strângerea de date, de informații să vedem în ce context a avut loc această paradă. Ne ocupăm, am demarat această acțiune, dar din săptămâna viitoare rămân  doar trei zile lucrătoare, cred că după săptămâna viitoare vom avea o concluzie”. Potrivit expertului de la biroul teritorial al Avocatului Poporului, Mihaela Stănciulescu, cazul se află în atenția instituției centrale, pe lângă care, de curând, s-a înființat Avocatul Copilului.

PNL a sesizat Avocatul Poporului privind cazul micuței gimnaste

7 dancila01PNL a sesizat Avocatul Poporului în legătură cu spectacolul dat de copii la a 41-a ediție a „Simfoniei Lalelelor” de la Piteşti, unde o fetiţă de trei ani a stat în cap, pe asfalt, în faţa tribunei oficiale, unde se afla şi premierul Viorica Dăncilă. „Imaginile care au şocat o ţară întreagă, cu copilul obligat să se rostogolească pe asfalt în faţa tribunei oficiale, reprezintă de fapt un atac brutal la valorile naţiunii noastre şi o amputare a demnităţii umane. Domnul Ciorbea are obligaţia de a implica instituţia Avocatul Poporului într-un mod activ în societate, exercitând şi un rol de educare şi creştere a gradului de conştientizare în societate pe acest subiect. Trebuie să ne spună cum instituţia pe care o patronează poate proteja drepturile copiilor şi să folosească toate pârghiile legale pentru a împiedica asemenea practici învechite şi dăunătoare demnităţii umane”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.
7 fetitaLegat de acest subiect, preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu vrea să comenteze prea mult, dar că a înţeles că acei copii au fost obligaţi să participe la eveniment, iar acest lucru este inadmisibil. „Am observat că există mulţi internauţi care au fost indignaţi. Eu cred că, dacă copiii participă cu plăcere la anumite evenimente publice, este în regulă, dar în niciun caz nu este acceptabil să fie copiii obligaţi la ceva. (…) Ce a fost îngrijorător acolo este o chestiune pe care am înţeles că au văzut-o mulţi şi nu le-a plăcut, cum că au fost copii care se pare că au participat nu numai din plăcere, ci şi din obligaţie, ori aşa ceva nu merge”, a declarat Klaus Iohannis.
Primarul Cornel Ionică a avut cuvinte de apreciere pentru toți cei implicați în organizarea ca la carte a Simfoniei Lalelelor: „Le mulțumesc tuturor că au fost alături de noi. Le mulțumesc celor care au participat la paradă și la amenajarea carelor alegorice. Sunt mândru că putem să continuăm tradiția Simfoniei Lalelelor”.

Ce spune profesoara criticată pentru că a pus fetița să stea în cap

Profesoara din Piteşti care a fost criticată pentru că a pus o fetiță de 3 ani să stea în cap, pe ciment, în fața premierului Dăncilă, a reacționat printr-un mesaj publicat pe Facebook. „Nu politizaţi copiii, mai bine susţineţi-i”, a scris Nicoleta Andrei, după criticile primite în urma defilării de la „Simfonia Lalelelor”. „Simfonia Lalelelor la care participăm cu mult drag şi mândrie argeşeană. Un eveniment marcant pentru toată suflarea piteşteană, la care copiii merg cu entuziazm şi mândrie pentru dragostea faţă de judeţul în care s-au născut şi defilează cu multă nerăbdare şi plăcere în faţa tuturor, nu numai în faţa autorităţilor. Dragii mei, aceste fetiţe sunt mândria tuturor argeşenilor, fetiţe care au scos din anonimat o disciplină sportivă mult apreciată de oameni, mult apreciată de părinţii care doresc să-şi vadă copiii defilând în faţa a mii de oameni. Nu politizaţi copiii, mai bine susţineţi-i, au nevoie de moralitate şi integritate în societate. Merg la concursuri şi obţin locuri fruntaşe, munca de ce nu o discută nimeni, rezultatele de ce nu sunt mediatizate? NU SABOTAŢI COPIII, lăsaţi viitorul nostru să aibă spaţiu de desfăşurare”, a scris profesoara Nicoleta Andrei pe Facebook.
De altfel, opinia publică a fost împărțită în două și în această situație, ca în multe altele, pentru că argeșenii, în general, cu unele excepții, s-au declarat mulțumiți de manifestările pe care le așteaptă și la care asistă cu încântare, în fiecare an. Mai mult, unii dintre ei, exprimându-și poziția pe internet, au replicat criticilor spunând că, de fapt, copiii au participat entuziasmați la paradă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii