Web Analytics

Nicolae Velcea, candidatul PSD la funcţia de primar al oraşului Ştefăneşti: „Am bune intenţii. Chiar vreau să fac ceva în localitatea în care m-am născut, am crescut şi locuiesc”

de | 24.09.2020 13:17 | Politica si Administratie

# Cum credeți că vor vota cetățenii Ștefăneștiului pe 27 septembrie?
– Decizia aparține fiecăruia, au de ales dintre cei 9 candidați. Eu recomand să aleagă poziția numărul 2 pe buletinul de vot – Nicolae Velcea la primar și echipa PSD, tot poziția numărul 2, pentru Consiliul local. Nicolae Velcea provine dintr-o industrie în care a lucrat 31 de ani și, în momentul de față, este parlamentar. Sunt un om serios, am 52 de ani, până la vârsta aceasta nu m-am făcut de rușine, nu mi-a arătat nimeni obrazul și nici de acum înainte nu îmi doresc ca cineva să-mi arate obrazul. Am prezentat programul electoral tuturor cetățenilor din orașul Ștefănești. Pentru mine, această ofertă electorală rămâne regulament, o procedură de lucru. Am spus fiecărui cetățean să o păstreze și să vină la primărie, dacă eu în acești 4 ani nu îmi îndeplinesc toate promisiunile. Să vină și să-mi arate obrazul sau să mă facă neserios. Le recomand tuturor cetățenilor să aleagă un candidat care să-i reprezinte și să le satisfacă necesitățile, dorințele, nevoile, la care Ștefăneștiul la momentul de față suferă.
# Nominalizați trei mari provocări pentru mandatul viitor.
– Cea mai importantă provocare o reprezintă utilitățile, și anume apă, canal, gaz, prioritare fiind zonele Golești, Ștefănești sat, strada Rusești, Izvorani, Enculești, Ploscaru. Am identificat o clădire în orașul Ștefănești, zona Blocuri, unde vreau să fac creșă, grădiniță cu program prelungit și, nu în ultimul rând, am luat în atenție și persoanele cu remunerație mai mică și să fie scutite pentru acest serviciu. O a treia provocare este iluminatul public, parcări, locuri de joacă, spații verzi și infrastructura rutieră. Toate sunt prinse în programul meu electoral. Mai mult decât atât, când am făcut programul electoral, am identificat pe fiecare zonă în parte, am particularizat, nu am generalizat. Aici dau un exemplu: nu am mers pe apă, canal, gaz în tot Ștefăneștiul, ci am mers pe fiecare zonă în parte. De exemplu, în satul Golești știu că există doar apă și că mai trebuie gaz și canal și iluminat public, locuri de joacă. Am mers pe fiecare zonă în parte, structurată, nu am mers cu titlu general, cum au mers alți candidați, cu oferta din poartă în poartă.
# Faceți o scurtă caracterizare a campaniei electorale. Lumini și umbre…
– O parte din oameni sunt reticenți, nu au încredere, s-au săturat de promisiuni. Spun că de 30 de ani li se tot promite și nu se realizează nimic, că nu mai au încredere în nimeni. Le-am spus că toți care au venit înainte mai vin și acum cu promisiuni să le solicite votul. În toată această perioadă, de precampanie și campanie, nu am găsit oameni care nu au vrut să stea de vorbă cu noi. Oamenii în general ascultă, le explic… Eu vin din Parlament, nu vin că am nevoie de un loc de muncă, spre deosebire de alții, care nu vor avea un loc de muncă dacă nu vor ieși primar. Eu am bune intenții și vreau să fac ceva în localitatea Ștefănești, localitatea în care m-am născut, am crescut și locuiesc în momentul de față.
# Ce program aveți în ultimele zile de campanie?
– Exact cum am început în precampanie, am planificări pe zone, dimineața printre cetățeni, la magazine, în spații aglomerate și după-amiaza exact pe cartiere, conform planificării cu echipa alcătuită încă de la început. Chiar dacă în unele seri ne-am mai intersectat și cu alte echipe de la alte partide, noi ne-am văzut de treaba noastră, am respectat această planificare. Am parcurs de două ori localitatea, iar în unele zone am început și a treia oară să stăm de vorbă cu cetățenii.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole