Web Analytics

Nicolae Pavelescu, lider SAD, despre reluarea lucrului la Dacia: „Pentru fiecare salariat sunt prevăzute câte patru măşti pe zi”

de | 23.04.2020 13:31 | Economie

Din 21 aprilie s-a reluat progresiv munca la uzina Dacia de la Mioveni. Legat de acest fapt şi de condiţiile de lucru şi de securitate de la uzină, am stat de vorbă cu Nicolae Pavelescu, liderul SAD.
Pe 21 aprilie au revenit la lucru în jur de 250 de oameni la Mecanică, în două echipe. 190 de oameni au venit la Presaj.
„În ceea ce priveşte condiţiile de securitate, am început cu transportul. S-a suplimentat numărul de autobuze, în aşa fel încât într-un autobuz să nu fie mai mult de 20 de salariaţi. În acest sens, am scos bănci din autobuze, ca să fim siguri că oamenii vor păstra distanţa socială. În ceea ce priveşte intratul pe poartă, am făcut culoare pentru fiecare autobuz în parte. Avem scanere termice care iau temperatura oamenilor, aceştia trec printr-un tunel cu dezinfectant şi apoi merg spre zonele unde lucrează. Din loc în loc, sunt dozatoare cu dezinfectant”, ne-a declarat Nicolae Pavelescu.
Legat de posturile de lucru, s-a respectat distanţa socială de un metru între posturi. Acolo unde lucrul e pe benzi, s-a pus plexiglas între operatori pentru păstrarea distanţei.
„Pentru fiecare salariat sunt prevăzute câte patru măşti pe zi – la fiecare două ore se schimbă masca – plus încă două măşti suplimentare, una pentru duş şi una pentru întors cu autobuzul. La fiecare post de lucru este dezinfectant. În ceea ce priveşte serviciul de mese, am organizat numai două locuri, iar în mijlocul mesei este plexiglas care separă cei doi oameni. Va trebui să găsim o soluţie şi pentru duşuri, trebuie dezinfectant după ce face omul duş. Vom face tunel de dezinfecţie sau vom scurta programul de lucru, sunt mai multe variante”, mai spune Nicolae Pavelescu.

Nu se reduc salariile la Dacia

La Fabrica de Vehicule se lucrează deocamdată doar la Presaj, restul oamenilor vor veni pe 4 mai. La Mecanică vor veni la sfârşitul săptămânii 325 de angajați. Săptămâna viitoare se va relua lucrul progresiv şi la celelalte secţii.
Legat de salariile angajaţilor de la Dacia, Nicolae Pavelescu ne-a declarat: „Noi ne-am făcut treaba, am convenit că nu vom reduce salariile şi aşa va rămâne. Nu ne-am propus să creştem salariile pe pandemie. A fost comunicare foarte bună cu salariaţii pe perioada întreruperii lucrului”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii