Web Analytics

Nicolae Georgescu (PSD Argeș): ”Guvernul va construi o cale ferată de mare viteză București-Pitești-Oradea”

de | 27.04.2022 13:50 | Actualitate, Politica si Administratie

Deputat PSD de Argeș Nicolae Georgescu:

”În anul 2015 a luat fiinţă alianţa a 12 state ale UE, aflate între Marea Baltică, Marea Adriatică şi Marea Neagră numită „Iniţiativă a celor Trei Mări”. România, bineînțeles, este parte din alianță. Ţelul celor 12 este să atragă atenţia în interiorul Uniunii Europene asupra propriilor interese politice, astfel încât să obţină extinderea infrastructurii relativ slabe din regiune. Cum activitatea de politică externă aparține șefului statului și ministrului de Externe, am decis să-l întreb pe cel din urmă ce măsuri au fost luate pentru atragerea de investitori din SUA în țara noastră și, în mod special, pentru implementarea proiectelor „Via Carpatia” și „Rail2TheSea”, o autostradă și o cale ferată care să lege Marea Neagră de Marea Baltică. Vedeți aici http://www.cdep.ro/interpel/2022/i3553A.pdf.

Citește și:Deputatul PSD Nicolae Pavelescu: „Pachetul «Sprijin pentru România» este în valoare de 17,3 miliarde de lei”

Din răspunsul domnului Aurescu reiese că proiectele au figurat pe agenda domniei sale, dar nimic notabil nu s-a întâmplat în ultimii ani. În schimb, ne-a anunțat domnul ministru că Ambasada României la Washington a menținut permanent contactul cu instituțiile financiare americane, precum US International Development Finance Corporation și Export-Import Bank of the United States, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri american, în vederea identificării posibilităților de atragere a fondurilor americane pentru implementarea celor două proiecte. Un efort lăudabil.De asemenea, în vederea atingerii acestor obiective, la nivel guvernamental funcționează un Grup de lucru dedicat I3M.

Mai multe detalii găsiți aici http://www.cdep.ro/interpel/2022/r3553A.pdf.

Citește și:Nicolae Georgescu (PSD Argeș) anunță un proiect nou pentru Vila Florica

În final, până se vor concretiza proiectele din cadrul I3M, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a venit cu propunerea realizării primei căi ferate de mare viteză din #România cu un cost estimat de 120 milioane de euro. Legătura feroviară de mare viteză poate fi: București – Pitești – Curtea de Argeș – Sibiu – Mediaș – Cluj-Napoca – Zalău – Oradea – Episcopia Bihor.”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Legătura feroviară de mare viteză poate fi: București – Pitești – Curtea de Argeș – Sibiu – Mediaș – Cluj-Napoca – Zalău – Oradea – Episcopia Bihor.”
    Unii … chiar sunt tampi, ori ii cred pe altii … tampi ?!
    Legatura feroviara : Pitesti-Curtea de Arges- Sibiu era aproape gata/99%, dara … s-a poticnit ; „ca cum” … ‘cea nea iliescu/saracu’ si cinstitu’ : //dati-le, pe un leu ori doi/numai scapati-ne de ele !//

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *