Web Analytics

Nicola Inquieto: „Nu auzi că mie nu îmi pasă de închisoare? Îi ucid pe amândoi!”

de | 17.05.2018 09:47 | Dezvăluiri

6 Inquieto# Rechizitoriu Nicola Inquieto. Cum s-a infiltrat mafia napoletană la Piteşti (4)

Magistraţii Curții de Apel Piteşti au fost de acord săptămâna trecută cu extrădarea afaceristului italian Nicola Inquieto, acuzat de asociere cu organizaţia criminală Casalesi – o facţiune a Camorrei napoletane.  Predarea temporară a lui Inquieto Nicola către statul italian se acordă pe o perioadă de 180 de zile, calculate de la data predării efective, predare ce va fi făcută cel târziu pe 21 mai. Trebuie spus că dosarul pentru care magistrații din Napoli l-au vrut pe Inquieto în Italia este chiar cel din care publicăm în serial  documente, interceptări și acte de urmărire penală făcute de procurorii antimafia din Napoli. E vorba de un rechizitoriu de 320 de pagini pe care italienii ni l-au trimis  și care nu este secret pentru presă, așa cum e practica în România. Este vorba, deci, despre dosarul în baza căruia a fost extrădat italianul. Așadar, vă prezentăm în continuare noi detalii din rechizitoriul lui Nicola Inquieto.

Intră în scenă o altă femeie, Delia, împreună cu care Nicola o bârfește pe prima soție, Simona, cu care era în divorț

Conversaţia 116 din 28.06.2009.
Nicola, vorbind cu o femeie, Delia.
Nicola spune că el a vorbit cu aia, (Simona, n.red.) şi că i-a explicat că şi-a luat înapoi apartamentul, ca să îi arate cine e ăla (tipul cu care s-a pus pe bune, n.red.), că e unul care nu e bun de nimic, un beţiv.
 Delia spune că va rămâne doar cu chiloţii (Simona, n.red.).
Nicola spune că lui, în schimb, Simona i-a spus că pleacă în America. L-a sunat şi i-a spus să vină să vorbească cu ea, în faţa blocului noului prieten. El a fost, însă acolo îl aştepta poliţia, voiau să meargă cu ei pentru că Nicola ameninţase pe cineva… Nicola spune că a vorbit cu Radu, avocatul, şi că el nu are nimic să îi spună Simonei, că aceasta poate să își refacă viața cu cine vrea, dar nu pe banii lui…

Redăm o parte din transcrierea integrală a interceptării:
Delia: „Dar, în orice caz, Simonei nu îi este frică că ăștia care îți sunt aproape pot…”
Nicola:  „Dar așteaptă! Că miercuri vine fratele meu și îi dă la bot, doar pentru ce a zis…”
Delia:  „Dar ca chestie, când ea s-a măritat cu tine, a acceptat niște lucruri… Bine, nu v-ați mai înțeles. Dar trebuia să își vadă de treaba ei!”
Nicola: „Simona miercuri și-o ia în bot (o să fie bătută), pentru că fratele meu se duce până la ea în casă.”
Delia: „Dar ea nu știe că cu afacerile tale nu se mai discută ?”
Nicola: „Dar eu vreau să stau liniștit cu băiatul ăsta”
Delia: „Pentru astea, ai tăi, dacă chiar i-a enervat…”
Nicola: „Dar eu am vorbit acasă și vine fratele meu miercuri. El o să vorbească cu Simona și apoi nu mai vorbește cu nimeni. După, începe de la Mircea, de la mamă, de la… și, dacă mi se întâmplă mie ceva, e mai bine să se ascundă toți!”

Avocatul Radu mi-a spus: „Mergi la tine acasă cu polițiștii și arată-le că nu ai niciun pistol!”

Iată și un alt fragment din interceptări.
Delia: „Și polițiștii ce au spus?”
Nicola: „Domnule, noi nu am venit ca să speriem, ci ca să calmăm lucrurile, să vorbim liniștiți. Şi le zic: dar nu am ce să vorbesc, nu auzi, ăștia vor să îmi ia banii, iar tu pe cine vrei să iei? Persoanele care vor să îmi ia banii?
Delia: ”Și ce au spus?”
Nicola: „Domnule, dar noi nu știm nimic, ce s-a întâmplat? Trebuie să mergem la secție! Pentru că am auzit că ați amenințat-o pe această doamnă… cu «O ucid!»”
Delia: „Ce rușine! Dar de ce ei îi place să își spele rufele în văzul lumii?”
Nicola: „Era cu mine Grasu, sunt prieten cu Grasu, ne cunoaștem de mulți ani și mi-a zis: «Vezi că femeia se răzgândește și nu face nimic, nu îți ia niciun ban, las-o în pace, promite că nu le faci nimic! Pentru că îți faci rău și ție, singur…» După au zis: mergem la tine acasă! Doamna spune că tu ai arme și îi este teamă că o împuști…”
Delia: „Aha…”
Nicola: „Dar spun: domnule, dar de ce ai face o percheziție la mine acasă?”
Delia: „Îi trebuia un mandat!”
Nicola: „Da, așa i-am spus, îți trebuie un mandat! A zis: domnule, nu începe cu judecătorul… această anchetă va porni de la judecător!”
Delia: „Da.”
Nicola: „Dar avocatul mi-a zis: «Mergi la tine acasă și arată-le că nu ai niciun pistol!» Polițistul mi-a spus și el, dacă la noapte faci ceva și ai pistoalele în casă, ție ți se întâmplă ceva, așa a zis polițistul”.
Delia: „Da, dar tu le ascunzi într-un loc pe care ea nu știe, poate ea știa de vreun loc…”
Nicola: „Da… E chiar proastă. Dacă măcar își vedea de treaba ei!”
Delia: „Da!”
Nicola: „Pentru că ea nu are ce face! Nu poate să facă nimic, înțelegi? Io o să plătesc 20-30.000 la avocat”.
Delia: „Corect! Just! Și oricum pleci afară…”
Nicola: „Plec afară și chiar dacă trebuie să dau tot, aceste apartamente…ți le dau ție”.
Delia: „Desigur”.

„Eu pe Simona am cunoscut-o pe stradă, acum 11 ani, era prostituată. Am luat-o cu mine în mașină. Am făcut-o doamnă, apoi s-a dus cu Lori”

O altă  discuție vine să demonstreze că Nicola Inquieto lucra în contul unei grupări criminale și folosea banii cuiva capabil „să mănânce inima”, iar convorbirea telefonică ce urmează este în continuare relevantă pentru a se înțelege amploarea activității realizate de Nicola Inquieto în România.
Convorbire telefonică din 28.06.2009, de la orele 22.54, convorbire efectuată între Nicola și un alt bărbat.
Cei doi vorbesc despre banii și bunurile pe care Simona și le-a luat de la casa lui Nicola. Se pare că cel de al doilea este tatăl noului iubit al Simonei, care intervine pentru că Nicola Inquieto ar fi amenințat-o pe fosta soție, acum iubita acestui tânăr.
   
Nicola:  „Deci s-a băgat într-un c…t mai mare decât el. Ascultă la mine! Și nu se va sfârși oricum bine. Așa cum ați vrea voi! Până când nu o să își vadă de treaba sa și nu o să lase banii mei în pace, că sunt făcuți de mine, și nu sunt doar banii mei, ci sunt și banii altcuiva. Ai cuiva care o să îi mănânce inima, dacă nu e cuminte.
Bărbat: „Știu”.
Nicola: „El s-a băgat într-un c…t mai mare decât el crede. Ai înțeles?”
Bărbat: „Da!”
Nicola: „Eu zic că e mai bine dacă se calmează și stă la locul lui, își vede de ale lui, ca să fie și el liniștit, fericit, dar trebuie să lase în pace banii mei. Ascultați-mă voi pe mine!”
 
În continuare, discuția nu prezintă elemente de interes operativ. Cei doi bărbați vorbesc despre bunurile pe care Simona și le-a luat  din casa lui Nicola, respectiv canapeaua, televizorul și cabina de duș.
Nicola Inquieto:  „Eu pe Simona am cunoscut-o pe stradă, acum 11 ani, era prostituată. Am luat-o cu mine în mașină. Am făcut-o doamnă, apoi s-a dus cu Lori. Bine! Nu-i nimic! Du-te la dracu! Ia-ți banii tăi și lasă-mă în pace! Dar ei nu s-au mulțumit cu banii pe care i-am dat. Ei mai vor bani. Pentru că el, domnul Lori, dacă era un bărbat, trebuia să îi spună: Simona termină cu chestiunile astea, pentru că mie nu îmi place să mă cert cu Nicola, cu ăia…”

În continuarea discuției nu se mai prezintă alte elemente de interes operativ. Bărbatul îi spune lui Nicola că Lori o iubește pe Simona și că nu vrea banii ei. Nicola vorbește despre cei 300.000 de euro pe care Simona i-a primit pentru a fi de acord cu împărțirea bunurilor.

„Voi credeţi că rezolvaţi totul cu poliţia. Dar, în lume, nu se rezolvă nimic cu poliţia”

Bărbat: „Dar deci care e problema? Cum poate să te atace pe tine? De ce ești supărat? Nu este nimic”.
Nicola Inquieto: „Dar a plecat ca o proastă, o handicapată, face ce i-a spus Lori, a mers la un avocat ca să vadă dacă împărțirea banilor e corectă sau este nevoie de o consultanță. Ca să vadă dacă efectiv i-am dat bine, i-am dat ce aștepta. A cerut iar împărțirea bunurilor, iar eu trebuie să încasez 1.200.000 de euro. Ai înțeles? Eu îi ucid pe amândoi! Și dacă vorbim la telefon! Tu știi ceva?Tu chiar vrei să știi cât trebuie să vorbesc eu la telefon? Tu nu auzi că mie nu îmi pasă deloc de închisoare? Eu îi ucid pe amândoi. Dacă ea nu se calmează, o să îi facă rău și copilului ăla”.
Bărbat: „Am înțeles. Știu. Lasă, vorbește, că eu nu știam nimic de această situație”.
 ……
Bărbat: „Noi am mai vorbit înainte, m-ai amenințat, am fost la poliție și am făcut reclamație, să știi! O să te caute”.
Nicola Inquieto: „Nu contează. De fapt, fii atent! Voi credeți că rezolvați totul cu poliția. Dar, în lume, nu se rezolvă nimic cu poliția. Că Nicola nu mai e. Că Nicola e la închisoare. Crezi că dacă nu mai e Nicola, gata, poți sta liniștit? Dar  acasă la mine (în Italia, n.red) nu e așa, domnule! Din partea mea, poți sta liniștit… dacă cineva vrea să mă păcălească pe mine, dacă vrea să îmi facă rău, și-a găsit cu cine!”
………………………
Nicola: „Tu du-te la poliție, du-te unde vrei tu, nicio problemă! Dar nu există doar Nicola. Ai înțeles? Vă faceți rău singuri, cu mâinile voastre”.
Bărbat: „Nicola, tu nu înțelegi anumite lucruri!”
Nicola Inquieto: „Dar eu vreau să vă las în pace, dar lăsați în pace banii mei! Să îi spui fiului tău…” Și ce ai rezolvat? Ai intervenit și ai fost la Poliție și tu. Și asta ce e? O rezolvare?”
 Bărbat: „Ce să fac? Dar iau calea legii. Pentru că dacă din întâmplare se întâmplă ceva, lumea trebuie să știe de noi”.
……………………………………….
Nicola Inquieto:  „Dar… norocul lui Lori este că suntem în România, pentru că altfel era deja mort de mult timp,  pentru că la mine acasă, pentru ceea ce face Lori, persoanele sunt sub pământ și nu știu nici mama, nici tatăl lor unde sunt. Nu îi găsește nimeni. Și Simona știe lucrul ăsta. Trebuia să îi spună iubițelului: dar, iubire, tu nu știi în ce te-ai băgat. Hai să ne calmăm, să fim cuminți. Dăi dracu de bani, că îi facem noi! Nu lua bani de la omul ăsta! Pentru că i-a câștigat el, nu i-ai câștigat tu. Asta spun eu. Dacă Simona chiar îl iubește pe ăsta, trebuie să îl învețe de bine, nu de rău”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii