Web Analytics
scris miercuri, 11.09.2024

Nereguli în benzinării din Argeș. Controalele ITM s-au lăsat cu amenzi

În perioada 2-4 septembrie a avut loc o campanie națională de control în activitatea de depozitare și comercializare a carburanților auto, ITM Argeș verificând la angajatori contractele individuale de muncă și modul în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor.

Nereguli în benzinării din Argeș. Controalele ITM s-au lăsat cu amenzi

Citește și: Banii pentru persoanele cu dizabilităţi intră mai devreme pe card

Cu acest prilej în Argeș au fost 78 de controale, soldate cu 20 de sancțiuni, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 55.500 lei.

În domeniul relațiilor de muncă au avut loc 39 de controale. Au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 33.500 lei. Astfel, la un angajator sancționat a fost depistată o persoană care muncea la negru, valoarea amenzii aplicate în acest caz fiind de 20.000 lei – potrivit unui comunicat de presă al ITM Argeș.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost, de asemenea, 39 de controale. Au fost aplicate11 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 22.000 lei – mai arată sursa citată.

Principalele deficiențe constatate: primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind timpul de muncă, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neasigurarea controlului medical la angajare și periodic, neasigurarea instruirii în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic, neasigurarea evaluarii riscurilor specifice luând în considerare riscurile generate de atmosferele explozive.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...