Web Analytics

”Negocierile de la Dacia se încadrează în termenul legal”

de | 19.12.2019 14:28 | Economie

# Spune Ion Iordache, vicelider SAD, despre afirmaţiile directorului general Christophe Dridi cum că negocierile cu sindicatul Dacia durează prea mult

Într-un interviu acordat recent Jurnalului de Argeș, Christophe Dridi, directorul general Dacia, spunea că la capitolul ”nemulțumiri” legat de primul său an la conducerea Dacia ar menționa faptul că ”negocierile cu sindicatul durează mult prea mult. Este o perioadă dificilă din an, tensionată și mi se pare că durează mult prea mult. Dacă am putea să facem să dureze mai puțin, ar fi mai bine”.
Am stat de vorbă cu viceliderul SAD, Ion Iordache, pentru a comenta afirmațiile lui Christophe Dridi. L-am întrebat, de asemenea, pe Ion Iordache cum comentează afirmațiile primarilor PSD din zona Mioveni că au pierdut alegerile și din cauză că Dacia e multinațională, iar administrația și sindicatul ar fi îndemnat salariații sa voteze cu dreapta, cu USR-PLUS și PNL.
Legat de afirmația potrivit căreia negocierile cu sindicatul durează prea mult, Ion Iordache spune: ”Negocierile la Dacia se încadrează în termenul prevăzut de lege. Negocierile încep, conform reglementărilor legale, cu 45 de zile înainte de expirarea contractului colectiv de muncă. După ce expiră contractul ca termen, sunt două căi: ori semnăm contractul, ori declanșăm conflictul de muncă”.

”La Dacia nu a fost vreo dezbatere politică să voteze lumea pe cineva sau nu”

Iată ce spune Ion Iordache și legat de afirmațiile primarilor social-democrați din zona Mioveni, afirmații conform cărora administrația și sindicatul Dacia ar fi îndemnat salariații să voteze cu dreapta. ”Acei primari PSD dau vina total greșit pe altcineva, în loc să își analizeze greșelile pe care le-au făcut dumnealor. Sindicatul Automobile Dacia are prevăzut în statut să nu facă politică, să nu se angreneze în politică. La Dacia nu a fost vreo dezbatere politică să voteze lumea pe cineva sau nu. În schimb, față de guvernarea PSD, noi ne-am exprimat ca sindicat următoarea nemulțumire, și anume faptul că un partid ce se declară de stânga nu s-a aplecat asupra reglementării pieței forței de muncă din România”, spune Ion Iordache.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii