Web Analytics

Ne mai îndrăgostim pe timp de pandemie?

de | 25.02.2021 13:05 | Actualitate, Opinii

Îmi povestea un amic, care este în căutarea unei relații, ca a devenit aproape imposibil să te mai îndrăgostești în zilele noastre. Pandemia a dus la dispariția locurilor create pentru socializare și până și aplicațiile pentru a cunoaște persoane interesate de o relație, mai lungă sau mai scurtă, au devenit din ce în ce mai inutile.
Care ar fi soluția? Există vreuna?
Persoanele de sex opus sunt atrase de un comportament care indică o încredere în sine și arată ca sunt disponibile. Dar cum mai vedem asta, dacă peste tot pe unde te duci lumea poartă mască?
O femeie care se uită preț de o secundă, în timp ce își aranjează părul, la un bărbat și, văzând că i se întoarce privirea, își mută privirea timidă. Sună cunoscut? Secvența aceasta de apropiere/retragere face parte din arta flirtului și ține de limbajul non-verbal.
Zâmbetul este cel care, în ciuda timidității, dă de gol persoana care dorește să fie remarcată. Cum pandemia a arătat necesitatea măștii de protecție, atunci cum mai identificăm pe cineva care ar fi interesat de noi sau pur și simplu este o persoană jovială?
Cu toții am discutat, la telefon, cu o persoană pe care nu o cunoșteam de dinainte și ceva din tonul vocii sau râsul ei ne-a făcut să găsim aceea persoană atrăgătoare. Căldura umană se simte și se simte și fără a fi văzută.
Atunci când vedeți o persoană care vi se pare interesantă și doriți să o abordați, zâmbiți. Pentru că zâmbetul se simte. Mai este un secret: atunci când zâmbim autentic, zâmbim și cu ochii. Astfel se și vede, chiar și cu mască.
Bogdan Stoian, psiholog Clinica Senex
www.clinicasenex.ro

Citește și 3 motive pentru care pandemia poate conduce la fobie socială

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” Ne mai îndrăgostim pe timp de pandemie? ” . Suta la suta, da … oamenii/oameni ; nicidecum tutele si tutoii !