Web Analytics

Narcis Sofianu: „Iani Popa este principala slugă a PSD-ului. Demisia lui este fictivă”

de | 19.01.2017 13:42 | Politica si Administratie

3 Sofianu

Liberalul Narcis Sofianu, fost candidat la fotoliul de primar al Piteştiului, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că PNL Argeş este condus de „slugi ale unor pesedişti”. Sofianu a mai afirmat că fostul preşedinte al liberalilor argeşeni, senatorul Iani Popa, „este principala slugă a PSD-ului şi protectorul tuturor celor care m-au trădat la Piteşti, al tuturor vardiştilor, tuturor excursioniştilor, tuturor lipitorilor în societăţile subordonate Primăriei şi Consiliului Judeţean.

Eu nu voi merge cu trădătorii înainte în PNL Argeş! Plec în altă filială PNL, la Olt sau la Vâlcea”, a mai adăugat consilierul local. Acesta promite că va transmite colegilor săi liberali o scrisoare în care va detalia modul cum a fost trădat la alegerile locale: „Am fost hăcuit de colegii mei care sunt slugile PSD-ului. Mi-au dat la temelie cât de mult au putut”, mai spune Sofianu. Acesta a recunoscut că i-a cerut preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, într-o scrisoare, să ia act de faptul că îşi depune mandatul din conducerea judeţeană „pentru a curăţa PNL Argeş de oamenii PSD-ului; poate fi interpretată ca o demisie, dacă doamna preşedintă ia act de această solicitare a mea”.

„Situaţia este foarte critică în PNL Argeş”

L-am întrebat pe Narcis Sofianu şi cât de critică este situaţia în PNL Argeş şi cât de mare e riscul ca Partidul Naţional Liberal să devină un nou PNŢCD. „Eu sunt convins că nu există acest risc întrucât în PNL, şi în Argeş şi mai cu seamă în restul ţării, sunt încă multe persoane care sunt oneste, competente şi care îşi doresc ca PNL să redevină o forţă politică în România”, a spus Sofianu. „Situaţia este foarte critică, dacă ne uităm la rezultatele obţinute, la faptul că în primul rând vina pentru pierderile de la locale a fost pusă în cârca celor care au muncit şi după alegerile locale au fost promovaţi în structuri oameni care au trădat PNL la alegeri. Situaţia este cu atât mai critică cu cât demisia din funcţia de preşedinte al PNL Argeş a dlui Popa Ion este una, putem să îi spunem fictivă, atâta timp cât dumnealui încă mai are neobrăzarea să rămână ca membru în conducerea naţională a partidului”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Narcis Sofianu. Consilierul local piteştean a mai precizat că aşteaptă de la alegerile pentru funcţiile de conducere ale filialei, care vor avea loc în primăvara acestui an, „curăţarea PNL Argeş de slugile PSD-ului” şi „promovarea oamenilor competenţi şi integri”. „Voi candida, dar nu ştiu pentru ce funcţie. În orice caz, voi susţine pentru funcţiile din conducerea judeţeană şi municipală a PNL oameni competenţi şi integri. Nu este important ca tu, ca individ, să ocupi o funcţie, este important să faci parte dintr-un organ de conducere în care marea majoritate cel puţin, dacă nu toţi, sunt oameni competenţi şi integri”, mai spune Sofianu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii