Web Analytics

Muzeul Județean organizează sesiune de observare a păsărilor pe Lacul de acumulare din Pitești

de | 31.03.2022 10:49 | Actualitate, Cultură

De 1 aprilie -Ziua Păsărilor-, Muzeul Județean Argeș oganizează o sesiune de observare a păsărilor pe Lacul de acumulare din Pitești la care vor participa elevi ai Colegiului Tehnic „Costin D. Neniţescu”.

Ca de fiecare dată în ultimii ani, la început de aprilie, odată cu apariţia primilor vestitori ai primăverii, Muzeul Judeţean Argeş celebrează Ziua Păsărilor, un eveniment internaţional care îşi are originea în 1906, atunci când a fost adoptată, la Paris, în prima zi a lunii aprilie, Convenţia internaţională pentru apărarea păsărilor utile în agricultură. Ziua Păsărilor a fost marcată în ţara noastră încă din perioada interbelică, ocazie cu care învăţătorii şi profesorii le vorbeau elevilor despre păsări sau ieşeau în natură pentru a se bucura de frumuseţile sale.

Citește și:Expoziţie de pictură la Muzeul Judeţean Argeş

Între anii 1945 – 1950, tradiţia a fost abandonată, pentru a fi reluată abia în 1993, la cererea Societăţii Ornitologice Române, în luna martie a anului următor, Ministerului Educaţiei dându-şi acordul pentru organizarea sa în şcoli. De atunci, activităţile prilejuite de această sărbătoare au oferit posibilitatea copiilor să participe la urmărirea migraţiei păsărilor, dar şi protejarea lor pe parcursul migraţiei şi în zonele de cuibărire. 

Astăzi, când din cauza poluării, distrugerii habitatelor şi a braconajului, aproape 12% din cele 10000 de specii de păsări din lume ar putea să dispară în următorul secol, noi toţi avem posibilitatea de a le ajuta, chiar în grădina noastră sau în parcul din oraşul în care locuim, prin instalarea de hrănitori pe timpul iernii sau de cuiburi artificiale, primăvara.”, a transmis Muzeul Județean, printr-un comunicat de presă.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii