Turiștii au luat cu asalt Muzeul Golești și Castrul Roman Jidova. Vizitatorii au intrat pe poarta Muzeului Golești pe toată durata zilei. Aici, organizatorii au pregătit și câteva surprize, expoziții care au fost organizate special pentru Noaptea Muzeelor. Și la Castrul Roman Jidova, acolo unde se afla frontiera romană de acum două milenii, turiștii au venit în grupuri consistente pentru a afla mai multe despre viața de acum 2000 de ani. În total, au fost peste 1000 de vizitatori în cele două muzee în decurs de numai câteva ore.
„Acestea au fost singurele obiective finanțate de Consiliul Județean Argeș care au intrat în programul Noaptea Muzeelor 2022. Celelalte – Cetatea Poenari, Muzeul Județean și Galeria de Artă sunt închise, nefiind accesibile publicului, având în vedere lucrările de reabilitare și consolidare”, a explicat și managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu.
„La noi, muzeul a fost plin toată ziua. Noi am început Noaptea Muzeelor la ora 18.00. Vizitatorii au avut acces la expozițiile de bază, dar am pregătit și câteva expoziții pe care le-am amenajat special pentru Noaptea Muzeelor. Avem, așadar, expoziția pictorului Ion Pantilie, deschisă în sala de Artă Contemporană, Expoziția din zestrea Maramureșului. De asemenea, pot fi vizitate expoziția de obiecte personale ale Goleștilor, o expoziție de fotografie care ne evidențiază frumusețea și eleganța oamenilor din secolul XIX și chiar XX, o expoziție refăcută la istoria Goleștilor. În beciurile Goleștilor avem proiecții de filme. Și anul acesta avem mai mulți elevi de la Colegiul „Zinca Golescu” din Pitești care sunt voluntari și fac ghidajul turiștilor care vizitează conacul Goleștilor”, a subliniat managerul Muzeului Golești, Iustin Dejanu.
„Este a doua oară când vin la Muzeul Golești. Am ales să vin aici pentru că prima dată nu am vizitat tot. Îmi place conacul foarte mult. Mi-a plăcut foarte mult biserica veche a satului și celelalte case cu aspect arhitectural vechi. Am venit cu mai mulți prieteni, suntem o gașcă mai mare. Este interesant!”, a precizat unul dintre tinerii vizitatori.
Participăm cu mare drag la această activitate, la Noaptea Muzeelor. Noi facem ghidajul Muzeului Golești cu elevi voluntari de la clasele a XI-a și a XII-a – Eugenia Zgreabăn, profesor Colegiul „Zinca Golescu”.
„Mi se par foarte interesante obiectele pe care le puteți găsi aici. Sunt obiecte din secolul XVII și mi se pare fascinant să vedem cum trăiau oamenii pe atunci. Preferata mea din familia Goleștilor este Zinca Golescu, cea are și dă numele Colegiului unde învăț” – Elev în clasa a XI-a de la Zinca Golescu, ghid voluntar.
„Sunt în clasa a XI-a, la Matematică- Informatică. Am avut oportunitatea să cunosc mai multe despre țara noastră cu ajutorul orelor de Limba și Literatura Română. Am avut ocazia să participăm la astfel de evenimente. Este a doua oară pentru mine când sunt ghid voluntar la Muzeul Golești, mi se pare o activitate ideală prin care putem celebra Noaptea Muzeelor” – Elev în clasa a XI-a de la Zinca Golescu, ghid voluntar.
0 Comentarii