Web Analytics
scris joi, 23.05.2019

În Muscel se bea berea „Pardon”

După cidrul făcut de scoţianul Alan Clark, comuna Lereşti a devenit şi producător de o altă băutură slab alcoolizată, care este tot mai solicitată pe piaţă. Este vorba despre berea artizanală produsă de trei tineri antreprenori musceleni, după o investiţie de 450.000 de euro într-o fabrică specială. De acolo ies lunar 20 hectolitri de bere nefiltrată şi nepasteurizată, din apă curată de munte şi din fermenţi naturali, fără enzime, îndulcitori, conservanţi şi aditivi, doar prin fermentare liberă, nestimulată. Berea musceleană are şi un brand propriu, denumit „Pardon”, bineînţeles după numele popular al arterei istorice a Câmpulungului, mai ales că tinerii întreprinzători deţin şi o terasă pe bulevard.
Mai scumpă decât berea pasteurizată, dar din ce în ce mai căutată în România, berea „Pardon” se produce respectând Legea Germană a Purităţii Berii, valabilă încă din 1516. În curând, berea „Pardon” va putea fi cumpărată și online.
C.I.B.

În Muscel se bea berea „Pardon”

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită