Web Analytics
scris vineri, 30.08.2024

Muniție de război găsită în Argeș, detonată la Suseni

ISU Argeș ne informează că în localitatea Suseni (pentru prima dată) au fost distruse elemente de muniție rămase neexplodate pe teritoriul județului.

Muniție de război găsită în Argeș, detonată la Suseni

Citește și: Cum poți afla online ce vechime în muncă ai acumulat, pentru recalcularea pensiei

ISU Argeș ne-a oferit și amănunte privind locurile în care au fost găsite în 2024 respectivele elemente de muniție, ce provin din cele două războaie mondiale și care au fost colectate și transportate în vederea distrugerii în cinci acțiuni desfășurate în acest an.

Aceste localități sunt: Cepari, Tigveni, Pietroșani, Curtea de Argeș (o grenadă) și Costești (cinci cartușe 7.92).

Pentru a îndeplini condițiile de siguranță și primă intervenție, pe timpul activității echipei pirotehnice a ISU Argeș au fost prezente la fața locului un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat, precum și echipaje de poliție și jandarmerie.

Cu această ocazie, ISU Argeș avertizează: „Noi avem personal specializat care să lucreze cu astfel de muniție, așa că, ATENȚIE❗️, aceste elemente sunt foarte periculoase.

În cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată:
⛔ Nu atingeți aceste elemente;
⛔ Nu le loviți sau mişcați din locul în care au fost găsite;
⛔ Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi.

Sunați ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...