Web Analytics
scris miercuri, 04.09.2024

Multiple beneficii pentru sindicaliștii din învățământ, membrii ai SIPA Muntenia

La început de an școlar, sindicaliștii din învățământul preuniversitar piteștean se pot lăuda cu o mulțime de beneficii obținute în folosul lor, fie că este vorba despre drepturi salariale câștigate în instanță, obținerea de sporuri pentru condiții periculoase, indemnizație de hrană plătită și pe perioada concediilor și liberelor, primă de instalare și decontarea navetei cadrelor didactice, tichete cadou sau reduceri la produse sau servicii, cum ar fi chiar la creditele pentru nevoi personale, ipotecare sau dobânzi preferențiale.

Multiple beneficii pentru sindicaliștii din învățământ, membrii ai SIPA Muntenia

Citește și CFR Călători: Elevii beneficiază de gratuitate la transportul cu trenul pe baza vizei de anul trecut până la 30 septembrie

Despre toate acestea am aflat de la președintele S.I.P.A Muntenia, prof. Adrian Voica (foto): „Am obținut hotărâri judecătorești favorabile privind calculul corect al gradației de merit, dirigenției, majorării salariului de bază privind predarea simultană, controlului financiar preventiv și indemnizației de învățământ special, prin calcularea acestora la salariul de bază în plată și nu la salariul de bază al lunii decembrie 2016, drepturi actualizate cu indicele de inflație la data plății efective și dobânda penalizatoare aferentă acestora. Au fost hotărâri judecătorești favorabile prin care unitățile de învățământ au fost obligate să plătească membrilor noștri de sindicat indemnizația de hrană pentru perioada concediilor de odihnă, a concediilor medicale, a concediilor pentru creșterea și îngrijirea copilului, a concediilor de formare profesională, dar și pentru zilele libere suplimentare stabilite prin hotărâri ale Guvernului, începând cu data de 01.01.2019 si pe viitor, cât și actualizarea acestor drepturi cu indicele de inflație și dobânda legală penalizatoare acordată la data plății efectivă a drepturilor prevăzute în sentințe.

Citește și Mioveni. Clase relocate temporar înainte de începerea școlii. Unde vor învăța elevii

Tot prin hotărâri judecătorești am câștigat sporul pentru condiții periculoase sau vătămatoare de până la 15% din salariul de bază pentru întreg personalul nedidactic, auxiliar, de conducere și profesori de informatică, începând cu 31.01.2018, dar și pe viitor, cât și actualizarea acestor drepturi cu indicele de inflație la data efectivă a plății și dobânda legală penalizatoare.

În aceeași notă, am realizat demersuri în ceea ce priveste acordarea lunară, pe statul de plata, a sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare, prin adresele înregistrate la Inspectoratul Școlar Județean Argeș și Ministerul Educației, solicitând aceste drepturi, sub sancțiunea prevazută de Codul Penal pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești.

Putem vorbi și despre hotararile judecătoresti favorabile privind obligarea unitătilor de învățâmant la plata indemnizațiilor de instalare și a decontării navetei cadrelor didactice.

Citește și Fostul profesor SNSPA Alfred Bulai, reţinut în dosarul în care acesta este suspectat de folosirea funcţiei în scop sexual

În afară de lupta noastră în instanță, membrii de sindicat ai S.I.P.A. “Muntenia” au beneficiat, în anul școlar 2023-2024, de tichete cadou în format electronic în valoare totală de 380 lei, acordate cu ocazia a două evenimente, respectiv “Sfântul Nicolae” și Crăciun. Mai este important de spus că au fost încheiate contracte în vederea acordării unor beneficii membrilor nostri de sindicat cu următoarele entități: CATENA (reduceri de pana la 30% la produsele comercializate), SYNEVO (reduceri de până la 20% la serviciile acestora), ASIROM (reduceri în ceea ce privește asigurările de viață, de locuințe și mijloace de transport), LENSA (reduceri de până la 20% la toate produsele), CEC BANK (reduceri la creditele de nevoi personale și ipotecare, dar și dobânzi preferențiale la depozitele constituite).

S-au realizat demersuri pentru acordarea indemnizatiei de doctorat, au fost formulate propuneri pentru realizarea grilelor de salarizare ale personalului de conducere, demersuri pentru deblocarea angajărilor în învățămant prin memorandumul aprobat de către Guvernul României și încadrarea îngrijitoarelor în educația timpurie în categoria personalului didactic auxiliar, demersuri privind realizarea unei strategii de combatere a violenței în școlile din România, am sesizat Instituția Avocatul Poporului privind efectele intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 62/2024 privind unele măsuri pentru soluționarea proceselor privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și am realizat demersuri în vederea decontarii navetei cadrelor didactice”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...