Web Analytics

Motivul pentru care PSD l-a pus rapid pe Apostoliceanu în locul lui Ionică

de | 21.03.2019 13:02 | Politica si Administratie

#Cristian Gentea a gestionat repede criza # „Sper să mă ridic la înalțimea așteptărilor”, ne-a declarat Sorin Apostoliceanu
De miercuri, 20 martie, Sorin Apostoliceanu este viceprimar cu atribuții de primar la Pitești. Și asta după ce marți, cu o zi înainte, a fost organizată o ședință de îndată a Consiliului Local Pitești, ca urmare a faptului că prefectul Emilian Dragnea a semnat ordinul de încetare înainte de termen a mandatului primarului Municipiului Pitești, Cornel Ionică. Acesta din urmă a pierdut definitiv, în septembrie 2018, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care l-a găsit în 2016 în conflict de interese.
Cristian Gentea, consilier local și președintele PSD Pitești, ne-a explicat în detaliu cum s-a luat măsura organizării ședinței de îndată a Consiliului Local și a desemnării lui Sorin Apostoliceanu ca viceprimar cu atribuții de primar.
”Da, domnul Apostoliceanu este primar interimar. Eu am venit de la serviciu și am găsit toți directorii din Primărie în birou la secretar. Ne-au dat fiecărui consilier un exemplar după înștiințarea de la Prefectură. Mi s-a spus că este un vid de 48 de ore până la ședința de Consiliu Local de joi, 21 martie. Am întrebat dacă ar putea fi probleme miercuri și joi, inclusiv legate de faptul că nu se mai pot semna ordine de plată. Plus că miercuri, 20 martie, se semnează un contract la Călărași și acolo era trecut inițial ca reprezentant domnul Ionică. Cei de la compartimentul Juridic au spus că pot să apară probleme și că nu poate rămâne vidul de 48 de ore până la ședința de Consiliu Local de joi. S-a ajuns la concluzia că nu e în regulă și că trebuie făcută o ședință de îndată. Sorin Apostoliceanu a fost propunerea și a fost ales cu 19 voturi pentru și 2 împotrivă de către cei 21 consilieri locali prezenți”, spune Cristian Gentea.
I-am luat o scurtă declarație și proaspătului primar interimar Sorin Apostoliceanu: ”Aceasta a fost situația. Sunt acte de semnat. Sper să mă ridic la înălțimea așteptărilor colegilor. Bineînțeles că trebuie să vedem și ce se va întâmpla mai departe”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Domnule Apostoliceanu, ati afirmat ca fostul primar Ionica va interzieca accesul la documente si nu va lasa sa vorbiti cu urbanistii din primarie. Dar ce erati domnule acolo, pres de sters pe jos sau viceprimar ?! Ati informat prefectul de toate aceste abuzuri ?!

  2. Aha, deci tot dezastrul urbanistic din Pitesti este datorat fostului primar Ionica si urbanistilor din primarie cu care acesta a „lucrat” pe ascuns impotriva intereselor orasului ! Bine ca stim acum..