Web Analytics

Moscova salută statutul special al limbii ruse în Republica Moldova 

de | 26.12.2020 20:36 | Actualitate, Politica si Administratie

Chişinău/Moscova, 24 dec /Agerpres/ – Rusia a salutat faptul că limba rusă a redobândit în Republica Moldova statutul de „limbă de comunicare interetnică”, anulat în 2018 de către Curtea Constituţională ca urmare a unei sesizări a Partidului Liberal, informează Deschide.md şi TASS. (Foto: Maia Sandu la investirea în funcția de Președinte al Republicii Moldova)

Citește și: Atenție! 25.000 de burse a 300 ron/lună pentru elevii online. Pentru un an întreg!

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Maria Zaharova, a subliniat într-un comunicat publicat pe site-ul ministerului, că, în pofida faptului că în 2018 limba rusă a fost lipsită de statutul de limbă de comunicare interetnică şi mass-media de limbă rusă a fost limitată în difuzare, cererea pentru limba rusă în Republica Moldova nu a scăzut.

„Într-o măsură sau alta, limba rusă este vorbită de 80% din populaţia Republicii Moldova, inclusiv de etnici ruşi, moldoveni, ucraineni, găgăuzi, evrei, reprezentanţi ai altor naţionalităţi. Problema limbii ruse este importantă în contextul soluţionării problemei transnistrene. În acest sens, decizia Parlamentului moldovean are o importanţă deosebită pentru stabilitatea internă a republicii’, a subliniat Zaharova

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii