Modul de operare al mafiei cu epoleţi de la Prahova, tras la indigo de şefii IPJ Argeş

de | 26.08.2015 21:04 | Opinii

Domnule președinte Klaus Iohannis, doamnă procuror șef al DNA, Structura Centrală, Laura Codruța Kovesi! Aceasta este o scrisoare deschisă prin care încerc să demonstrez că practicile de crimă organizată ale unor șefi din poliție de la Prahova, care au făcut înconjurul țării în urmă cu două săptămâni, sunt „siameze” cu ce se întâmplă în județul Argeș. Printre alte fărădelegi de care sunt acuzați în dosar șefii-rușine de la Ploiești se numără și amenințarea unui ziarist, care le-a dezvăluit practicile mafiote, cu dosare penale. Fix același modus operandi, cu dosare penale pe infracțiuni existente doar în mintea conducerii IPJ Argeș, s-a consumat și în cazul nostru, a doi ziariști de la Jurnalul de Argeș, e vorba de subsemnatul, în calitate de redactor șef, respectiv colega mea, Alina Crângeanu, în calitate de redactor. Și asta pentru că am publicat mai multe materiale de presă care le-a devoalat cel puțin incompetența, în directă legătură cu ceea ce a intrat în istorie drept cancerul de la „fabrica de permise auto de la Pitești”. 
Am publicat în serial, vreme de 16  săptămâni, date și fapte dintr-un raport incendiar al Corpului de Control al IGPR întocmit la scurtă vreme după ce DNA operase primele arestări în scandalul de la Fabrica de Permise. Raport primit prin poștă la redacție. Cei vizați  în respectivul raport și în articolele din ziar sunt cms șef Petre Ionițescu, șeful IPJ la acea dată, alături de aproape 10% din întregul efectiv al poliției județene, care sunt nominalizați, cu gradul de vinovăție aferent funcției deținute în 2008. Acest raport dovedește, în opinia mea, mai mult decât incompetența cms șef Petre Ionițescu și a celor nominalizați. Citez din respectivul Raport, pag 34: „Cu girul documentelor întocmite de polițiști, fără competență materială și uneori fictiv, solicitanții și-au stabilit domiciliul pe raza municipiului Pitești și a comunelor subordonate, fapt ce le-a permis ca ulterior să participe la examenul pentru obținerea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și să obțină facil permisul de conducere, 33 dintre aceștia fiind implicați ulterior în evenimente rutiere soldate cu 5 persoane decedate, 21 rănite grav și 34 rănite ușor”. Așadar, stimați cititori, dle Iohannis și dnă Kovesi, este incompetență sau crimă cu premeditare? Fac precizarea că numărul morților și răniților sunt până la data de 23.08.2008, când a fost înregistrat la Ministerul de Interne. Cred totuși că știe, cine trebuie să știe, numărul exact al morților și cadența incidentelor rutiere provocate de cei care au luat permisul auto la Pitești în perioada 2006-2008 cu vinovăția polițiștilor, unii aflați în pușcărie, în frunte cu Codruț Vlăsceanu, alții aflați în libertate, în frunte cu Petre Ionițescu, actualul adjunct al IPJ Argeș.
La acea vreme, comandantul IPJ Argeș ar fi trebuit să prevină, primul, și să stopeze activitatea infracțională, chiar criminală. Dar cum să prevină acest scandal cms șef Petre Ionițescu, de vreme ce finul și subordonatul său, subinspectorul de poliție Laurențiu Bălan, condamnat definitiv în două cauze generate de marele dosar al permiselor auto și aflat în pușcărie acum, era unul dintre principalii „dealeri” de astfel de permise ale morții? Acesta este, dle președinte Klaus Iohannis și dnă procuror șef Laura Codruța Kovesi, contextul toxic în care șefii poliției argeșene au hotărât să ne reclame la Parchet pe noi, că am fi accesat ilegal documente clasificate, adică respectivul raport. Cât de infracțională să-ți fie gândirea ca să poți crede că toți polițiștii și procurorii vor trece sub tăcere, la infinit, abaterile criminale devoalate în Raportul Corpului de Control al Ministerului de Interne, secretizându-l împotriva tuturor legilor?
Și, fiindcă în urma a ceea ce s-a întâmplat la Serviciul de Permise Auto de la Argeș mor în continuare oameni nevinovați pe șoselele României și ale Europei, mai vin cu o întrebare: cum ar putea fi clasificat un astfel de raport care vine să demonstreze vinovăția șefilor din poliția județeană în evoluția cancerului de la Fabrica de Permise de la Pitești? Șefi care sunt și acum aceiași!
În realitate, dle președinte Klaus Iohannis și dnă procuror șef, Laura Codruța Kovesi, delațiunile șefilor poliției argeșene au avut doar scopul de a ne intimida. Din acest motiv afirm că scenariul infracțional după care s-a lucrat la Prahova a fost pus în practică și la Argeș și tare mă tem ca el să nu fie reflexul unui mod de operare mafiotic implementat și la nivelul altor  județe. Și la Prahova, ca și aici, la Argeș, sunt cam aceleași ingrediente: corupție și incompetență, la pachet cu averi disproporționate ale șefilor poliției, raportat la salariile lor de bugetari, plus dorință de răzbunare pe ziariștii care dezvăluie toate aceste lucruri. Am fost audiați la Parchet și D.I.I.C.O.T, am dat declarații etc. O mică paranteză, am tot respectul pentru procurorul Anghelescu, care a reușit să rezolve cu eleganță cazurile infracțiunilor grave ale jurnaliștilor, existente doar în mintea conducerii IPJ Argeș.
În loc să se ocupe de siguranța cetățeanului, șefii poliției argeșene, la fel ca în Prahova, hărțuiesc ziariștii.
 De aceea v-am adresat această scrisoare deschisă, dle președinte Klaus Iohannis și dnă procuror șef, Laura Codruța Koveși, cu precizarea că anexăm și respectivul raport al Corpului de Control al IGPR. Cu cât mai repede află țara și dumneavoastră, cu atât mai bine.
Gabriel Grigore

P.S: Dl cms șef Petre Ionițescu ne-a dat în judecată și solicită daune morale în sumă de 5 miliarde lei. Pentru domnia sa e o sumă modică.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii