Web Analytics
scris duminică, 23.07.2023

Modificări majore privind salariile din România. Sporurile și bonusurile bugetarilor ar putea să dispară

Într-un interviu oferit Observator, noul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că vor fi modificări majore privind salariile din România. Fiecare angajat la stat va câştiga în funcţie de cât de performant e la locul de muncă, astfel că sporurile şi bonusurile bugetarilor ar putea să dispară.

Modificări majore privind salariile din România. Sporurile și bonusurile bugetarilor ar putea să dispară

Citește și: Record absolut. Un tren a avut o întârziere de 11 ore


Legea salarizării e gata. Proiectul a fost trimis către Banca Mondială şi îşi propune să reformeze tot sistemul bugetar. Veniturile angajaţilor de la stat vor fi compuse dintr-o componentă fixă şi una variabilă. Practic, fiecare va fi plătit în funcţie de cât de performant este.
„Pentru mine e foarte importantă performanţa în administraţia centrală şi locală. Să nu ma fim în situaţia în care să fie suficient că ai intrat în sistemul public şi datorită vechimii deja să ai şi o remuneraţie mai bună, sa fie foarte oimportant ca cei care lucrează în sistemul public să fie motivaţi printr-o remuneraţie corectă în acord cu munca pe care o prestează”, a spus Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită