Web Analytics
scris joi, 12.01.2023

Modificări la evaluarea națională și bacalaureat

Ministrul Educației, Ligia Deca, a finalizat recent draftul legilor educaţiei şi l-a prezentat liderilor din coaliţia de guvernare. Documentul vine cu modificări ample, altele decât cele propuse de fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Deși Cîmpeanu vorbea despre o probă comună cu toate materiile din liceu, noul ministru nu este de acord și îşi doreşte o probă unică la Limba şi literatura română. Ba mai mult, ministrul Educației vrea ca elevii să susțină la această materie și o probă orală, dar și una scrisă. Așadar, noul Bacalaureat va avea cel mult 10 probe: Limba și literatura română, scris si oral; 2 probe scrise pentru limbi străine, 2 probe scrise conform profilului (real/uman), 1 probă scrisă din celalălt profil (uman/real), Limba maternă, scris și oral.

Modificări la evaluarea națională și bacalaureat

Citește și: Fostul șef al ISU Argeș a intrat în echipa prefectului

Schimbări există și la susținerea competenţelor digitale, care pot fi date acum de către elevi în clasa a XI-a şi nu doar în clasa a XII-a, aşa cum se întâmplă în prezent. Elevii vor avea şi probe specifice, în funcţie de fiecare profil. Ample schimbări există și la admiterea la liceu. Ministrul Educației îşi doreşte păstrarea evaluării naţionale, dar vrea să introducă și un examen de admitere pentru colegiile care au o concurenţă foarte mare. Rămâne de văzut dacă acest draft este forma finală sau vor mai exista modificări până pe data de 15 martie, când proiectele vor fi aprobate și vor ajunge în parlament.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...