Web Analytics

Mladen Jeremic, cel mai bun baschetbalist de la BCMU FC Argeş: „Nu ştiu dacă voi rămâne la Piteşti”

de | 6.06.2019 13:22 | Sport

După ce a jucat doi ani şi jumătate la Timişoara, baschetbalistul sârb Mladen Jeremic s-a transferat în vara lui 2018 la echipa BCMU FC Argeș Piteşti. Iar în sezonul ce tocmai s-a încheiat, Mladen Jeremic a fost cel mai bun jucător al echipei din Pitești. Fost campion mondial U19 cu Serbia în 2007, campion european U20 în 2008 și campion mondial universitar în 2011, Mladen Jeremic a acordat un interviu în exclusivitate pentru Jurnalul de Argeș.

Mladen Jeremic a reușit sezonul trecut 519 puncte în 31 meciuri jucate, având o excelentă medie de 16,74 puncte per meci, una dintre cele mai bune din campionatul național. Jucătorul sârb a reușit 72 de pase decisive sezonul trecut, s-a clasat pe locul 8 în clasamentul celor mai multe aruncări de 3 puncte transformate, cu 77 de aruncări, și pe locul 6 la aruncări libere transformate: 124.
Trebuie spus că în urmă cu 12 ani, în finala Campionatului Mondial U19 din 2007, Mladen Jeremic (30 de ani) a strălucit într-o finală în care Serbia a învins SUA cu 74-69, iar jucătorul sârb a fost cel mai bun marcator al finalei, cu 24 de puncte, şi l-a avut ca adversar pe Stephen Curry, cel care avea să ajungă ulterior dublu campion în NBA cu Golden State Warriors. De-a lungul carierei a jucat la echipe din Serbia, Italia, Spania şi Venezuela. Mladen Jeremic a fost inclusiv martor la protestele de stradă din Venezuela.
Cariera lui Mladen Jeremic a început în 2006, când avea doar 18 ani. Jucătorul sârb a evoluat, până să ajungă în România la începutul lui 2016, pentru Borac Čačak, FMP Železnik, Hemofarm, Reggio Emilia, Bucaneros de La Guaira, Igokea, Metalac, Vršac.

# Cât de mulțumit ești de primul tău sezon la Pitești?
– În mod cert, pot spune că nu pot fi nesatisfăcut. Am avut multe suișuri și coborâșuri, multe probleme cu accidentările. Însă la final cred că locul 5 pe care l-am ocupat la finalul sezonului este unul meritat. În același timp, am sentimentul că am fi putut face mai mult în sezonul ce tocmai s-a încheiat.
# Vei juca și sezonul viitor la Pitești?
– Deocamdată nu știu ce voi face sezonul viitor și dacă voi rămâne la echipa din Pitești. Însă pot spune că este o dorință din partea ambelor părți de a continua. Vom vedea în viitorul apropiat ce se va întâmpla.

„M-a impresionat dragostea suporterilor din Pitești”

# Ești de un an la Pitești. Cum ți se pare orașul și care sunt cele mai speciale amintiri până acum?
– Îmi place mult Piteștiul și am petrecut multe momente frumoase aici până acum. Cea mai specială amintire este fără îndoială legată de dragostea suporterilor din Pitești, care ne-au susținut la fiecare meci.
# Care au fost partidele ce ți-au plăcut cel mai mult?
– Cele trei meciuri jucate împotriva celor din Oradea în play-off. A fost ceva cu adevărat special, fiecare joc a fost foarte strâns. Din păcate, nu am reușit să învingem Oradea și să ajungem în semifinale, dar a fost extraordinar să joc în aceste trei partide.
# Care sunt așteptările tale pentru următorul sezon pentru echipa din Pitești?
– Este dificil de spus acest lucru, depinde de țintele și obiectivele echipei din Pitești. Dacă voi rămâne la Pitești, voi face totul pentru a ocupa în clasament o poziție mai înaltă comparativ cu acest an.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii