Web Analytics

Miuțescu, după trecerea moțiunii: „Nu ne gândim la funcții acum”

de | 10.10.2019 16:05 | Actualitate, Politica si Administratie

Moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă s-a votat, joi, în plenul reunit al Parlamentului. Guvernul a fost demis cu 238 de voturi pentru și patru împotrivă. Am discutat cu liderul PNL Argeș, Adrian Miuțescu, pentru a afla dacă filiala argeșeană va propune un ministru în noul guvern.

„Nu se pune problema încă. Deocamdată, încercăm să găsim o formulă care rezolve problema crizei politice, care să fie capabilă să salveze partea economică aflată în pioneze, să reușim să ne gândim la un buget pentru anul următor. Nu e ceva ușor. Să ne gândim, acum, la funcții, în niciun caz”, a declarat Adrian Miuțescu pentru Jurnal de Argeș.

Președintele PNL Argeș susține că încă nu există o listă de directori pentru deconcentrate. „Nu, n-am făcut așa ceva. Doar nu punem carul înaintea boilor. Deocamdată, trebuie să se implice toată lumea pentru a găsi o formulă viabilă pentru a putea guverna, nu ne gândim la funcții acum”.

Întrebat dacă l-ar interesa un post în noul guvern, liberalul argeșean a spus: „Nu m-am gândit. Nu se pune problema acum. Vom vedea ce va oferi viitorul”.

# „Prima opțiune, alegeri anticipate”

Cum comentează Adrian Miuțescu trecerea moțiunii de cenzură:

„Este o victorie a opoziției, a Partidului Național Liberal, a președintelui Klaus Iohannis. El a spus clar că se va întâmpla. Cei care au semnat, s-au ținut de cuvânt. E un lucru rar în politica românească și e un semnal pozitiv. Trebuie să ne pregătim de o perioadă grea și de muncă, mă refer la noi, liberalii, care avem greutatea și responsabilitatea unor lucruri care trebuie făcute. La momentul potrivit, vom fi mai clari, mai concreți, deocamdată nu se pune problema decât a încerca să se găsească o formulă. Prima noastră opțiune este alegeri anticipate. Suntem pentru această variantă. Pentru a se ajunge la alegeri anticipate, vor trebui parcurse niște etape. E greu de făcut o majoritate în condițiile Parlamentului de acum, de aceea noi solicitam anticipate, este o majoritate foarte fragilă. E foarte greu, dar așa cum PNL a spus-o, noi nu fugim de guvernare și suntem conștienți că țara trebuie guvernată, mai ales când a căzut guvernul Dăncilă”, a spus liderul PNL Argeș, Adrian Miuțescu.

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii