Web Analytics

Miss Piteşti, cu Trupa „Simplu”

de | 27.01.2022 12:07 | Actualitate, Cultură

Lucram la ziarul „Argeșul”. Printre sarcini, făceam joia o „pagină de tineret”, dar și organizam Concursul „Miss Pitești”.
Toate liceele își organizau concursuri Miss Pitești. La final, eu le convocam pe toate câștigătoarele și organizam un super-Miss Pitești. Firește, dincolo de probele candidatelor, asiguram și un program artistic. Era în 1996. Un prieten, Ionică Stoian (Dumnezeu să-l ierte, a murit la 45 de ani), a venit la mine cu o trupă. Nu era impresarul ei, era un generos. „Uite, îmi zice, i-am urmărit la etajul 1 din blocul din vizavi de Casa Cărții, neterminat, e un etaj acolo unde repetă. Sunt buni!”

Citește și Toma Biolan, un sceptic melancolic

Cei mai buni mi se par CRBEL (Eduard Andreianu) și Smiley (Andrei Maria). Ionică, prietenul meu drag, avea simțul valorii. Suna telefonul pe interior. Directorul. Dau să ies. Dar mă întorc. „Ionică, ai grijă să nu ia ăștia ceva, mi se par dubioși! Vezi să nu fure ceva”, îi mai zic. Ce-i drept, erau îmbrăcați vai de mama lor. Nu bănuiam atunci că trupa „Simplu”, aflată la început de drum, o să cunoască succesul.

Smiley (Andrei Maria) a promis, la un moment dat, că vă compune un „Imn Piteștiului”! Încă nu l-a realizat, iar „Imnul Piteștiului”, creat de cantautorul Tiberiu Hărăguș (decedat, vai!), cântat de sute de ori cu grupul folk P620, a rămas în uitare…

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii