Web Analytics
scris luni, 01.07.2024

Mircea Geoană este acuzat că a plagiat teza de doctorat

Acuzații grave la adresa numărului 2 din NATO. Acesta este acuzat că a plagiat lucrarea de doctorat. Mircea Geoană ar fi plagiat prin traducere zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de președinții americani Bill Clinton și George W. Bush. Informația a fost scoasă la iveală în urma unei investigații publicate de o jurnalistă de investigații. Potrivit acesteia, cel puțin 78 de pagini din cele 279, cât cuprinde toată lucrarea, au conținut plagiat de text, grafice și tabele, preluate fără atribuire din diverse surse.

Mircea Geoană este acuzat că a plagiat teza de doctorat

Plagiatul lui Mircea Geoană provine în special din trei surse, și anume trei rapoarte prezentate de foștii președinți americani Bill Clinton și George W. Bush. Niciuna dintre aceste lucrări nu este citată în textul doctoratului lui Mircea Geoană și nu este trecută în bibliografie. 78 de pagini din cele 279 ar fi fost plagiate de actualul secretar adjunct al NATO. Totul a fost scos la iveală în urma unei informații făcute publice de jurnalista Emilia Șercan care a realizat o investigație asupra lucrării de doctorat a lui Mircea Geoană. Secretarul adjunct al NATO și-a obținut doctoratul în iulie 2005 la Academia de Studii Economice din București chiar cu această lucrare.

Citește și: Fost șef SIE, dezvăluiri explozive despre implicarea politică în justiție

Contactat pentru un punct de vedere, Mircea Geoană a declarat că și-a realizat în mod onest lucrarea și nu ar fi încălcat regulile din vremea respectivă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită