Web Analytics

Mircea Andrei dă şah PSD-ului. L-a adus în PAM pe edilul de Curtea de Argeş, iar el va candida pentru Primăria Piteşti

de | 24.03.2016 12:27 | Politica si Administratie

# Partidul pentru Argeș și Muscel vine cu o surpriză de proporții și la Primăria Costești, unde va avea candidat un manager din cadrul CEZ, în persoana tânărului Alexandru Gheorghe

PSD pare partidul care s-a fript cel mai tare (însă nici PNL nu e foarte departe), cu iluzia că Mircea Andrei și formațiunea sa politică – Partidul pentru Argeș și Muscel – vor face figurație la alegerile locale din iunie, nereușind să smulgă județul dintr-un prizonierat politic ce-l ține captiv de aproape 25 de ani. Cum realitatea bate de foarte multe ori ficțiunea, PAM și președintele său au trimis pentru prima dată la podea PSD-ul în această campanie electorală și acest lucru s-a întâmplat vinerea trecută. Și s-a întâmplat destul de dramatic pentru PSD, după cum veți vedea în continuare.

Adversarul nr. 1 al PSD în Argeș a restartat scena politică din județ

În cadrul unui eveniment de socializare politică și civică organizat la hotel Ramada din Pitești, Andrei&comp au anunțat un dublu eveniment. Primul – înscrierea în PAM a cunoscutului primar de Curtea de Argeș, Nicolae Diaconu, care a părăsit PSD-ul ca să candideze din partea formațiunii lui Mircea Andrei. Al doilea, înscrierea lui Mircea Andrei însuși, ca președinte al Partidului pentru Argeș și Muscel, în competiția pentru Primăria Pitești, deci pentru fotoliul deținut de peste 20 de ani de matusalemicul Tudor Pendiuc. Acest dublu eveniment restartează spectaculos lupta politică din județ, în sensul că Partidul pentru Argeș și Muscel aruncă în bătălia aproape galactică pentru primăria Pitești pe șeful său, legitimat în acest moment drept adversarul de moarte al PSD în județ. Pentru că, să fim serioși, dacă nici Mircea Andrei nu s-a legitimat în ultimii ani drept pericolul nr. 1 pentru Constantin Nicolescu, Tudor Pendiuc și pentru tot ceea ce a însemnat PSD-ul în Argeș, atunci chiar nu știm cine să o fi făcut.

Mircea Andrei: „Președinții de organizații trebuie să își asume confruntarea cu numele lor”

Principalul argument al lui Mircea Andrei, în momentul în care și-a anunțat candidatura la Primăria Pitești, a fost acela că orice lider de partid trebuie să îşi asume confruntările directe. Adică nu poți fi șef de oaste dacă nu iei sabia în mână și nu te pui tu însuți în fruntea trupelor ca să ataci cea mai grea redută. „Municipiul Pitești reprezintă cel mai mare bazin electoral al Argeșului (o treime din voturi, n.n) și aceasta este candidatura uninominală cea mai importantă în interiorul județului. Am susținut întotdeauna acest lucru, anume că președinții de organizații au obligația să își asume conducerea oștirii în luptele electorale și e absolut obligatoriu să își asume confruntarea cu numele lor”. În cadrul galei de lansare la Ramada, Mircea Andrei a anunțat că va face tandem cu Mihai Tudor în bătălia pentru Primăria Pitești, acesta fiind opțiunea PAM pentru funcția de viceprimar. Vă reamintim că Mihai Tudor a părăsit la începutul acestui an PNL Pitești, al cărui co-președinte era, pentru a i se alătura lui Mircea Andrei și Partidului  pentru Argeș și Muscel. Din acest punct de vedere, al experienței politice și în administrație, este și cea mai legitimă candidatură la postul de viceprimar din partea PAM.

Edilul Nicolae Diaconu: „Lucrurile nu se întâmplă cum mi-aş fi dorit în Argeş. De aceea am ales PAM”

Cealaltă vedetă a serii, cum spuneam, a fost primarul în funcție al orașului Curtea de Argeș, Nicolae Diaconu, proaspăt membru și candidat din partea PAM. Acesta a fost asaltat pur și simplu de ziariști, în momentul în care și-a făcut simțită prezența în compania lui Mircea Andrei, gazetarii mirosind că au de a face cu un transfer de senzație, în sensul că Nicolae Diaconu a lăsat în ofside PSD la Curtea de Argeș. „Pe Mircea Andrei îl cunosc de mult timp. Acum, în 2016, am luat în calcul cât de mult înseamnă ca Argeşul să aibă o formaţiune politică a lui, un partid al judeţului, care să se ocupe de rezolvarea problemelor acestuia şi mai ales să îi susţină interesele în raport cu capitala. Voi rămâne în relaţii bune cu foştii colegi din PSD, dar am simţit că lucrurile nu se întâmplă aşa cum mi-aş fi dorit în Argeş. De aceea am ales PAM. Sunt un om care ţine la oraşul meu, ţine la judeţ şi vreau ca evoluţia acestuia să fie alta. Îmi voi continua proiectele la Curtea de Argeş, dar o voi face sub sigla PAM“, a declarat scurt și fără echivoc primarul Nicolae Diaconu de la Curtea de Argeș.

Un manager al CEZ Distribuţie candidează din partea PAM la primăria Costești

Tot pentru mediul urban, o altă surpriză pregătită ziariștilor și celorlalți invitați de către Mircea Andrei și PAM a fost prezentarea lui Alexandru Gheorghe, ca și candidat la Primăria Costești. Acesta are 48 de ani, este absolvent al Facultății de Electrotehnică din București și este coordonator în cadrul companiei CEZ Distribuţie: „N-am mai făcut politică până la acest moment și cred că acesta e un avantaj în ceea ce mă privește.  Am ales PAM pentru că este un partid ce va milita pentru judeţ şi va putea să decidă configuraţia politică judeţeană după localele din iunie. Este vital să existe un partid care să apere interesele judeţului Argeş în raport cu ministerele și instituţiile centrale”, a declarat Alexandru Gheorghe, candidatul Partidului pentru Argeș și Muscel la Primăria Costești.

Un fost prefect, un  fost senator, un preot și un fost director la ARO au onorat invitația lui Mircea Andrei

Pe lângă membri sau simpatizanți ai Partidului pentru Argeş şi Muscel și pe lângă ziariști, Mircea Andrei a invitat la evenimentul de la Ramada și exponenți ai societății civile, ai mediului de afaceri și chiar reprezentanți de la alte partide, pe principiul că buletinul de argeșean trebuie să primeze în fața carnetului de partid. Așa se face că au dat curs invitației un fost prefect, un fost senator, mai mulți consilieri locali, dar și directori sau foști directori ai unor companii cu nume sonore în Argeș. 
I-am remarcat, de exemplu, pe fostul prefect de Argeș, Ciprian Berevoianu, pe fostul director general de la Aro, Mihai Mărțișor Ciobanu, pe Marian Năstase, secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș sau pe omul de afaceri Adrian Iancu. Din mediul politic au ținut să fie prezenți fostul senator Gabriel Popa, actual membru PNL, consilierul liberal de la Primăria Pitești, George Malacu, liderul partidului Forţa Civică, Valentin Şuvar, consilierul local de la Costești și membru ALDE, Dan Vasile sau preotul Emil Constantinescu de la Costești, consilier local și fost candidat PNȚCD la primăria acestui oraș. 
Material realizat de Antoniu Neguţ

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii