Web Analytics

Mioveniul, reprezentat cu brio la Atena

de | 18.10.2017 19:27 | Cultură

14 01La finalul săptămânii trecute, la Atena, în Grecia, a fost ”Ziua Produselor Tradiționale Românești”. Un eveniment special organizat de Ambasada României la Atena împreună cu Primăria Mioveni și CJ Argeș. Sute de spectatori, inclusiv mai mulți ambasadori și parlamentari, au admirat și aplaudat minute în șir spectacolul deosebit oferit de delegația din Mioveni, delegație condusă de primarul Ion Georgescu.

Evenimentul a avut ca scop direct promovarea județului și valorificarea potențialului produselor tradiționale, fiind organizat în Atena, la invitația șefului misiunii diplomate a României în Grecia, Excelența Sa, domnul Lucian Fătu.
Talentații tineri din cadrul Ansamblului Plai de Dor – Mioveni, conduși de maestrul coregraf Cătălin Oancea, acompaniați de taraful format din profesioniști ai Orchestrei Doina Argeșului, sub bagheta maestrului Gheorghe Floroiu au ridicat audiența în picioare, în ropote de aplauze. Spectacolul a fost desăvârșit de recitalurile solistelor Daniela Cernea și Veronica Dinu.
Muzica, jocul și voia bună alături de bucatele tradiționale udate cu un strop de vin și țuică au reprezentat ingredientele unei seri autentice românești, pe meleaguri elene, un spectacol de suflet, dedicat în special comunității românești din Atena, cât și celor peste 500 de reprezentanți ai corpurilor diplomatice, invitați să simtă românește dar și să guste din mâncarea noastră.
14 02”Mulțumesc încă o dată tinerilor din Ansamblul Folcloric Plai de Dor, maestrului coregraf Cătălin Oancea, tarafului condus de maestrul Gheorghe Floroiu, solistelor Daniela Cernea și Veronica Dinu, reprezentanților Primăriei Mioveni şi ai Consiliului Județean Argeș, care au realizat standurile cu produse, Centrului Cultural Mioveni și bineînțeles, Ambasadei României la Atena. Este pentru prima dată când statul român, printr-o ordonanță de guvern promovează produsele românești în afara granițelor, iar la Atena am îmbinat folclorul cu portul și cu preparatele și produsele specifice zonei Argeș și Muscel”, a declarat primarul Ion Georgescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii