Web Analytics

Mioveni: Tichete sociale de 180 lei lunar pentru vârstnici de peste 75 de ani

de | 14.01.2021 13:09 | Actualitate

 

La nivelul orașului Mioveni, în prezent, 54 de persoane încadrate în categoria vulnerabilă beneficiază de prevederile OUG 116/2020, care presupune distribuirea unei mese calde zilnice pe baza unor Tichete Sociale pe suport electronic.

Valoarea totală pe care o primește un beneficiar pe durata programului (septembrie 2020-iunie 2021) este de 1.800 lei, respectiv 180 lei lunar. Proiectul este cofinanțat din Fondul European pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (FEAD) prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2014 – 2020).

Beneficiarii primesc un card electronic, care este alimentat lunar cu suma de 180 lei pe perioada proiectului, bani care însă nu pot fi retrași sau folosiți pentru alte plăți, în magazine sau supermarketuri, ci vor putea fi folosiți exclusiv pentru procurarea de hrană caldă de la unitățile autorizare în acest sens.

 

Citește și Eveniment omagial dedicat poetului Mihai Eminescu la Muzeul Județean Argeș

 

În orașul Mioveni sunt două astfel de unități: Cantina Socială a Consorțiului pentru Dezvoltare Locală Mioveni și Trattoria Mioveni. Pentru beneficiarii nedeplasabili, autoritățile administrației publice locale, inclusiv prin serviciile publice de asistență socială au obligația de a asigura serviciul de transport al mesei calde la domiciliul acestuia.

Conform legii, beneficiarii acestui proiect sunt:

– persoanele peste 75 de ani care întrunesc următoarele condiții: nu au nici un sprijin material și nici o formă de venit sau au venituri la nivelul pensiei minime, respectiv 800 lei;

– persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii