Mioveni. Șapte mandate de percheziție pentru comerț cu haine și parfumuri contrafăcute

de | 2.12.2021 13:49 | Actualitate, Home

În ziua de 01 decembrie a.c., o femeie de 45 de ani, din Mioveni, a fost depistată în flagrant delict de polițiștii argeșeni, care ar fi introdus în țară obiecte vestimentare și parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, precum și bijuterii, care nu au fost supuse controlului vamal. În continuare, sub supravegherea unui procuror, au fost efectuate 7 percheziții la mai multe locuințe și puncte de lucru ale unei societăți, fiind descoperite și ridicate alte asemenea obiecte.

Pentru documentarea infracțiunii ce face obiectul cercetărilor, în ziua de 01 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au realizat o acțiune de depistare în flagrant delict, la momentul în care persoana în cauză a revenit în țară cu mai multe colete, ce conțineau articole vestimentare (geci, bluze, treninguri, tricouri, bluze), genți și portofele, recipiente cu parfum, susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele, desenele și modelele referitoare la mărcile înregistrate, precum și bijuterii din metale prețioase, susceptibile a proveni din contrabandă.

Citește și: Nori negri imobiliari se adună deasupra Primăriei Piteşti

În continuare, polițiștii au pus în aplicare șapte mandate de percheziţie domiciliară, în baza autorizațiilor emise de Judecătoria Pitești în urma solicitării Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, toate desfășurându-se pe raza judeţului Argeș, la locuințele și punctele de lucru ale unei societăți comerciale.

Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada septembrie-decembrie 2021, o femeie de 45 de ani, din Mioveni, ar fi oferit spre vânzare, cu precădere pe platforme de comerț on-line, obiecte de îmbrăcăminte, genți, portofele și parfumuri, purtând însemnele unor mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, precum și bijuterii din metale prețioase ce nu au fost supuse regimului vamal.

Citește și: Ovidiu Puiu, senator PSD de Argeş: „Punct. Şi de la capăt”

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, conform Legii 84/1998, precum și contrabandă, conform Legea 86/2006.

În urma perchezițiilor și a flagrantului, au fost descoperite și ridicate 291 de articole vestimentare (geci, bluze, treninguri, tricouri, bluze), 43 de genți și portofele, 45 de recipiente de 50 ml și 100 ml cu parfum, susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele, desenele și modelele referitoare la mărci înregistrate, precum și 84 de bijuterii din metale prețioase, în greutate totală de 220 de grame, dar și 600 de țigarete ce nu aveau aplicat timbru emis de autoritățile române. Totodată, la punctul de lucru al unei societăți, au fost descoperite și ridicate și 5 colete, ambalate în saci de plastic de 250 de litri, susceptibile a conține articole vestimentare și parfumuri contrafăcute, ce urmează a fi verificate.

Cinci persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

După administrarea probatoriului, urmează să fie luate măsurile legale care se impun.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Biroului de Operațiuni Speciale Pitești. La activități au participat și specialiști criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara
Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara

Luni, 24 ianuarie, pe înălțimile de la Dâmbovicioara, locuri unde s-au jertfit numeroși ostași în ambele războaie mondiale, conducerea Consiliului Județean Argeș, prin vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, a participat la ceremonia dedicată zilei...

Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni
Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni

Accident grav, marți dimineață, pe Calea Câmpulung, din Pitești după ce o femeie a fost lovită din plin de o mașină. Evenimentul a fost anunțat de un polițist aflat în timpul liber, care a asistat victima până la sosirea medicilor. Din verificările preliminare,...