Web Analytics

Mînzînă candidează la şefia PSD Argeş împotriva Mariei Dinu. Al treilea candidat e Deputatul ”Mitralieră”

de | 9.01.2020 14:24 | Culise

Iată că Dumnezeul politicii argeșene are totuși umor. A trebuit ca PSD să fie bătut la prezidențiale de PNL, în județul nostru, ca să se trezească din pumni. Și o face organizând alegeri la care se anunță o competiție mai interesantă ca niciodată. Iar alegerile județene se vor organiza în scurt, chiar luna aceasta, pe 17 ianuarie, în prezența a 210 delegați, mult mai puțini ca la conferința precedentă. Delegații vor fi în primul rând primarii și viceprimarii, președinții PSD din comune și orașe (acolo unde PSD n-are primar sau viceprimar), consilierii județeni, parlamentarii și membrii Biroului Județean. Fără umplutură, așadar… numai muc și sfârc!
Marea noutate ar fi că actualul președinte al PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca, nu mai candidează. În acest context, cel puțin pe datele de acum, vor candida (surpriză uriașă!) Maria Dinu (administratorul public al Consiliului Județean), în tandem cu Dumitru Tudosoiu (șeful Inspectoratului Școlar Județean), pentru funcția de președinte al PSD Argeș, respectiv președinte executiv. Așadar, o echipă tânără, în jurul a 40 de ani, ceea ce n-a avut PSD Argeș în toată istoria sa. Tandemul Maria Dinu-Dumitru Tudosoiu ar avea, din câte am aflat, și sprijinul actualului președinte al CJ, Dan Manu.
Al doilea candidat la șefia PSD Argeș e deputatul Cătălin Rădulescu-Mitralieră, care a început deja să-și facă o intensă campanie electorală în mediul rural. În fine, cel de-al treilea candidat, dar nu și ultimul, ba chiar primul, dacă vorbești cu mulți dintre primarii PSD, este vicepreședintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă. Nu mai e un secret pentru nimeni că Mînzînă e unul dintre cei mai influenți (dacă nu chiar cel mai influent) dintre PSD-iștii argeșeni ai momentului. El e cel care i-a suflat în ceafă lui Șerban Valeca la precedentele alegeri, care a câștigat la o diferența de doar 60 de voturi. Și asta după ce Liviu Dragnea a urcat pe scena de la Casa Sindicatelor și a pus mâna ostentativ pe Șerban Valeca, dând mesajul către sală că el e omul preferat. Ca să rezumăm, competiția de pe 17 ianuarie se anunță una cu un box office foarte ridicat, ceea ce pentru sănătatea unei organizații în derivă, așa cum e PSD Argeș în acest moment, e salutar, ca să nu spunem chiar salvator. Practic, prin aceste alegeri organizate rapid, PSD reintră în joc, anunțându-se ca un adversar redutabil în perspectiva alegerilor locale. Oricum ar fi, luați-vă popcorn și așezați-vă comod în fotolii, fiindcă, pe 17 ianuarie, PSD Argeș va avea alegeri de n-au văzut Parisul, New York-ul și Kremlinul la un loc.
(ELECTRO-CUTARE)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. – Maria Dinu pare cam necoapta pentru o asa functie; ceilalti doi sunt prea copti/trecuti/trecutu-le-a vremea/ar dormi in post degeaba – unul chiar periculos/ ar putea da boambe !
    – Totusi, dac-ar fi s-aleg, as alege viitoru’ !