Web Analytics

O minoră de 15 ani, ademenită şi şantajată să se culce cu trei bărbaţi. Unul are dosar de proxenetism

de | 15.08.2019 14:24 | Dezvăluiri

# De la Alexandra de la Caracal, la Alexandra de la Răteşti
După o tragedie devenită națională, ba chiar internațională, pentru că subiectul a ajuns și în presa din Europa, drama de la Caracal ar fi putut măcar să schimbe ceva în societatea asta condamnată parcă la indiferență din partea instituțiilor statului. Sau cel puțin așa speram noi. Noi, cei de rând, care plătim taxe și impozite din ce în ce mai mari și, în schimb, primim din ce în ce mai puțin. Nici măcar siguranța că fiii și fiicele noastre pot ajunge liniștiți la școală fără a pica în plasa rețelelor de traficanți, în aceste vremuri în care, în loc să ne apere, oamenii legii pactizează în chip criminal cu interlopii. Așa cum se profilează a fi în dosarul ororilor de la Caracal. Și câte asemenea fărădelegi, încă în fașă sau petrecute deja, dar încă nespuse de nimeni, n-or mai fi?! Nu știe nimeni, pentru că nimeni nu spune nimic, într-o profund nedreaptă, condamnabilă și criminală inerție. Părinții Alexandrei de la Rătești, Argeș, au venit la redacția noastră ca la o ultimă soluție că strigătul lor de ajutor le va fi auzit. Că nu va avea și Alexandra lor soarta Alexandrei de la Caracal. Ne-au povestit cum fetița lor a fost batjocorită, în primăvara acestui an, de trei consăteni, dintre care unul face parte dintr-o rețea de prostituție care trimite fete la produs în Irlanda, Marea Britanie și Germania.
„Am o fetiță de 15 ani și, în urmă cu ceva vreme, și-au bătut joc de ea trei nenorociți de la noi din sat; doi sunt oameni însurați. Am venit la ziar pentru că noi am sesizat Poliția încă de pe 22 iulie a.c și nu s-a luat nicio măsură. Nici măcar nu i-au chemat la declarații. Am fost, ne-am interesat, ni s-a spus să așteptăm. Ce să așteptăm nu știu… Cu ea s-a întâmplat în martie și noi am aflat după două luni. Primul este Florin Ogaru, zis Bilă, care este și însurat și are o fetiță. Alexandra ne-a zis că a sunat-o el. I-a trimis mesaje pe messenger, a corupt-o. A luat-o de la școală, s-au dus la hotel. Ea are 15 ani, el – 22. I-o fi dat vreo țigară, că se ocupă și cu asta, are femei la prostituție… Ăsta a corupt-o prima dată. A dat-o și la altul, Marian Răducu Ciuflea. Ăsta a șantajat-o pe mesaje că, dacă nu vrea, o spune lui taică-său. Ea, de frică, s-a dus și cu ăsta. Tot prin șantaj. Deci, au șantajat-o. Al treilea era prietenul ei, Marian Ogaru. La început, ea ne-a zis că a violat-o, dar apoi nu a mai spus așa. «O fi având ea 15 ani și jumătate și a fost cu acordul ei, dar este totuși minoră! Asta nu înseamnă să așteptați ca să mai ia și alte fete…», le-am spus polițiștilor. Repet, unul din ei are dosar penal pentru trafic de persoane”, ne-a declarat Adina Anghel, mama fetei.
„Putea să o ia, o ducea afară din țară, cum fac ei. În ziua de azi îți face buletin, te face de 20 de ani!”, spune și tatăl, Gheorghe Anghel, care ne-a mai declarat: “Unul dintre ei m-a sunat chiar pe mine și mi-a zis direct: «Poți să te duci oriunde, că eu am apele făcute». Cu alte cuvinte, că are aranjate lucrurile. Nu s-a luat nicio măsură, nu i-a chemat la declarații, nu i-a deranjat nimeni. Am fost eu la Poliție pe 8 august. Mi-au spus că nu o să am câștig de cauză”.
Alexandra este elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Dima” din Pitești, însă părinții se gândesc cu groază că, în curând începe școala, și va trebui să ia maxi-taxi pentru a ajunge la ore. Sau o mașină de ocazie, ca Alexandra de la Caracal…
Ne-am documentat și am aflat că, într-adevăr, unul dintre cei acuzați, Răducu Marian Ciuflea, are un dosar de proxenetism deschis în 2017 pentru apartenență la o rețea care acționa prin metoda lover boy, trimițând fete în Irlanda, Marea Britanie și Germania. Bărbatul a fost ridicat chiar de mascați și arestat ulterior la domiciliu. Ciuflea Răducu Marian făcea parte dintr-o rețea națională cu ramificații în București, Dâmbovița, Timiș și Ilfov, însă acum este liber ca pasărea cerului, și acasă. „Asta e justiția la noi, în România”, spune cu năduf Gheorghe Anghel, tatăl fetei.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș: ”Suspecții nu au fost găsiți acasă”

„Dosarul este pe viol, așa cum s-a făcut sesizarea, iar noi trebuie să verificăm aceste aspecte. Au fost făcute citații la domiciliu, vor fi audiați toți trei. Problema este că nu au fost găsiți până acum, doi dintre ei au fost plecați din țară. Deși noi am fost sesizați la două luni de la faptă, cercetările nu stau pe loc. Mai mult, a fost sesizată Direcția pentru Protecția Copilului pentru anchetă socială”, ne-a spus Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeș. Nu-i de râs și de plâns în același timp? Și dacă n-a fost viol, nu e totuși act sexual cu o minoră, atâta timp cât fata avea 15 ani, iar asta e o infracțiune gravă?
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

5 Comentarii

  1. Politia ar trebui sa nu bata pasul pe loc așa Cum au făcut la Caracal !!!. Proxeneti aia doi au și acum fete la produs care fac copii cu ele sa le tina sa se prostitueze pentru ei.

  2. Politia nu v-a face nimic…acestea sint scuze puérile…nu-i gaseste…nu vrea sa-i gaseasca .
    Coruptia la novel inalt este mare in Arges.
    Cautati informatorii Securitatii se vreti avea surprise…
    Ar trebui ça cei care ocupa functie de conducerea, sa- i, cerceteze daca au fost informatori ai Securitatii.
    Ar trebui sa justifice si averile ….
    Corruptiii sa plateasca si daune , nu numai pedepse de inchisoare cu suspendare.
    .

    • Se pare ca tu esti unul care a comis asa cv de unde sti . vorbe!!!! Fața lea făcut avans la toți ei su t vreo 10 persoane in total cu care a fost si tot zic caracal. Aici e coincidență de nume daca ei ii placea bolidurile si spunea ca are 18 ani ia dat la poliție presata de părinți iară tu cred că-i cunosti de vb de ei si sti ca nu e adevărat cu proxenetismul su t totuși mici pentru asa cv .

  3. Gheorghita si P-del voi sunteti fix pe invers: „Politia nu v-a face nimic…”. Gheorghita, se scrie asa – Politia nu va face nimic ; „Fața lea făcut avans… „. P-del, se scrie asa – Fata le-a facut avans…
    Primul – leaga, al doilea – dezleaga !
    Mai puneti mana pe carte, „ca nu urzica” / vezi Virgil Iantu !

    • Ia uite unde sa reîncarnare. Eminescu…Ești tare natarau