Web Analytics

Ministrul Şerban Valeca s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în România

de | 10.05.2017 11:35 | Politica si Administratie

valeca

Ministrul Cercetarii şi Inovării, Şerban Valeca, s-a întâlni,t pe 8 mai, cu Excelenta Sa Hans Klemm ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.
În cadrul reuniunii, care a avut drept scop discutarea posibilităților de intensificare a cooperării științifice între cele două țări, ministrul Valeca a evidențiat cele trei mari proiecte de infrastructură de cercetare pan-europeană, respectiv ELI-NP, DANUBIUS-RI şi ALFRED.

Un alt subiect important abordat în cadrul discuțiilor a fost cel legat de actualizarea Acordului dintre guvernele SUA și României, prin care se încurajează cooperarea științifică între instituții din cele două țări. De asemenea, s-a mai discutat despre o potențială cooperare între organizații de cercetare româneşti şi americane în baza unui viitor memorandum ce ar putea fi încheiat între Ministerul Cercetarii şi Inovării (MCI) și Departamentul de Energie al SUA (DoE), pe baza unor proiecte concrete de cercetare ce vor fi identificate de organizații de cercetare din România și acceptate de partea americană.

Au fost clarificate, de asemenea, și necesitățile de cooperare în domeniul energiei (reactoare nucleare de generație IV).

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii