Web Analytics
scris joi, 23.05.2024

Ministrul Muncii şi un comisar european, în vizită la Dacia. „Trebuie să încurajăm tinerii să lucreze în industrie”

Pe 16 mai, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, și comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, au fost într-o vizită oficială la Uzina Dacia din Mioveni, unde s-au întâlnit cu Jean André Barbosa, vicepreședinte pentru afaceri europene al Grupului Renault, și cu Cristian Nevzoreanu, director executiv Afaceri Publice și Comunicare Renault Group România.

Ministrul Muncii şi un comisar european, în vizită la Dacia. „Trebuie să încurajăm tinerii să lucreze în industrie”

Au fost prezenți și europarlamentarul Victor Negrescu, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, Florin-Irinel Cotoșman – președinte ANOFM, Mihai-Nicolae Ucă – inspector general de stat adjunct, Liana-Ramona Moștenescu-Vasiliu, director general DGAERI – MMSS. S-a discutat despre susținerea industriei auto din România și din UE, iar vizita a inclus și o deplasare în secții pentru a vedea fluxul de producție și pentru discuții cu salariații.

„Uzina Dacia din Mioveni a dovedit că românii sunt foarte productivi, înalt calificați. Sunt bucuros să fiu astăzi aici împreună cu doamna ministru Simona Bucura-Oprescu pentru a vedea ce înseamnă industria auto din România. Și asta deoarece pentru mine este un obiectiv fundamental acela de a susține industria auto europeană și de a o ajuta să se dezvolte. Trebuie să încurajăm tinerii să lucreze în industrie, dar și să fie pregătiți pentru upskilling și reskilling pentru a face face provocărilor tranziției verzi și digitale. Îmbunătățirea continuă a competențelor angajaților este esenţială. Un obiectiv important pentru piața europeană este tranziția verde, iar Dacia va face această tranziție. Industria auto va găsi mereu în mine un sprijin important, pentru că îmi doresc o industrie europeană puternică”, a spus Nicolas Schmit.

„Dacia înseamnă mai mult decât o afacere, înseamnă o mare mândrie pentru argeșeni și nu numai! Aici se produce o mașină la fiecare 56 de secunde. De aici, de la Uzina Dacia, pleacă aproape 10% din exporturile României pe toate continentele. Aceste rezultate excepționale sunt rezultatul hărniciei și priceperii angajaților de pe platforma Dacia care, zi de zi, demonstrează că se pot ridică la cele mai înalte standarde privind calitatea muncii și productivitatea.
Nu trebuie însă omis faptul că, acum, cele mai mari provocări sunt tranziția verde și digitală. Regulile sunt stricte, iar termenele sunt scurte, ceea ce poate genera costuri mari. De aceea este important să venim cu ceva în plus pentru a ajuta economia auto nu doar în România, ci în întreaga Uniunea Europeană!”,
a declarat Simona Bucura-Oprescu. Ministrul Muncii a mai anunțat că vor fi derulate în perioada următoare, prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, două proiecte majore de formare profesională finanțate din Fondul Social European.
M.S.

CItește și Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş: „Sănătatea argeşenilor este şi va fi prioritatea noastră. Am investit în 4 ani peste 70 de milioane de euro în spitalele din Argeş!”

Citește și Simona Bucura Oprescu: „Pentru a avea o piață a muncii puternică, trebuie să avem un grad de ocupare cât mai mare”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Unde a fost găsită Alexandra

Minora dispărută de la Schitul Golești a fost identificată, cu sprijinul polițiștilor din cadrul...

Argeș. Minoră dispărută

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung desfășoară cercetări, în urma sesizării din...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită