Web Analytics
scris joi, 13.06.2024

Ministrul Muncii: România ia măsuri active în domeniul ocupării pentru a avea locuri de muncă decente

România ia măsuri active în domeniul ocupării pentru a avea locuri de muncă decente, locuri de muncă mai multe şi mai bine platite, precum şi o societate incluzivă, a afirmat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii: România ia măsuri active în domeniul ocupării pentru a avea locuri de muncă decente

Citește și Salariul minim brut crește de la 1 iulie. Guvernul a aprobat hotărârea

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, Ministrul Muncii a participat joi la Forumul Inaugural al Coaliţiei Globale pentru Justiţie Socială, eveniment desfăşurat în marja celei de-a 112-a Conferinţe Internaţionale a Muncii de la Geneva, în Elveţia.

„România a aderat la Coaliţia Globală pentru Justiţie Socială în principal datorită faptului că împărtăşeşte şi susţine valorile pe care aceasta le promovează. Şi noi credem şi acţionăm pentru tratament egal şi corect, respectarea drepturilor omului şi drepturilor în lumea muncii. Creşterea economică trebuie să să se regăsească în creşterea nivelului de trai al fiecărui cetăţean. România ia măsuri active în domeniul ocupării pentru a avea locuri de muncă decente, locuri de muncă mai multe şi mai bine platite, precum şi o societate incluzivă. Alte obiective majore vizează dezvoltarea sectorului de economie socială, protecţia socială, intensificarea dialogului social şi creşterea nivelului de acoperire a negocierii colective. Construim un viitor cu dreptate socială pentru toţi!”, a declarat ministrul Muncii, în comunicat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită