Adaptabilitatea şi educaţia continuă devin esenţiale pentru a fi pregătiţi în meseriile viitorului şi ne fac mai puternici şi mai încrezători în faţa schimbărilor, a scris, sâmbătă, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, pe pagina de Facebook a ministerului de resort, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei.
Citește și: Scandal la Teqball World Series de la Budapesta: „Urâm România!”
„Profesorii sunt cei care ne îndrumă primii paşi, plantând seminţele cunoaşterii şi pasiunii pentru dezvoltare. Dar educaţia nu se opreşte odată cu terminarea şcolii. Fiecare zi este o nouă oportunitate de a învăţa ceva nou, de a ne perfecţiona şi de a deveni mai buni în ceea ce facem. Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale sprijină această evoluţie prin programe care încurajează învăţarea continuă, creşterea competitivităţii şi adaptabilităţii forţei de muncă. Într-o lume în care schimbările economice şi sociale sunt inevitabile, adaptabilitatea şi educaţia continuă devin esenţiale pentru a fi pregătiţi pentru meseriile viitorului. Educaţia continuă ne menţine deschişi la noi idei, ne face mai puternici şi mai încrezători în faţa schimbărilor”, a subliniat Bucura Oprescu.
Ziua Mondială a Educaţiei este marcată în fiecare an, pe data de 5 octombrie, începând din anul 1994. Aceasta a fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a ”Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”, care, alături de cea „privind învăţământul superior” din 1997, constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală, potrivit site-ului en.unesco.org.
0 Comentarii