Ministrul Mediului a vizitat fabrica de ciment de la Câmpulung

de | 27.05.2020 19:11 | Actualitate

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a vizitat fabrica de ciment Holcim de la Câmpulung. Obiectivul deplasării a fost vizitarea instalației de co-procesare pentru deșeuri nereciclabile, utilizate drept combustibil în procesul de ardere.

„Prioritatea noastră trebuie să fie aceea de a ne asigura că în astfel de instalații nu ajung deșeurile reciclabile. Dacă privim co-procesarea ca pe o alternativă la depozitarea finală, atunci este bine. În loc să aruncăm deșeurile nereciclabile, le folosim ca să producem ciment. Această instalație, de exemplu, a ajuns să folosească până la 50% pe an deșeuri în procesul de ardere. Este îmbucurător! În primul rând pentru că deșeurile nu mai ajung la groapă, dar și pentru că emisiile din arderea deșeurilor sunt mai reduse decât cele rezultate din folosirea cocsului sau a altor tipuri de combustibil fosil tradițional. Mai mult, combustibilii fosili sunt resurse naturale și este de preferat să reutilizăm deșeurile decât să exploatăm resursele. Dar, repet, în astfel de instalații nu au ce căuta deșeurile reciclabile. Ele trebuie extrase înainte ca deșeurile destinate procesului de co-procesare să ajungă aici”, a declarat ministrul Costel Alexe, intr- un comunicat al Ministerului.

La fabrica Holcim din Câmpulung, ministrul Costel Alexe s-a întâlnit cu prefectul Emanuel Soare, reprezentanții companiei, directorul Agenției de Protecția Mediului Argeș, Cristiana Surdu, deputatul Dănuț Bica, directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, Bogdan David și directorul Cancelariei prefectului, câmpulungeanul Lucian Ionescu.

„Ministrul Mediului, Costel Alexe, a mărturisit că este pentru prima dată, în timpul mandatului său, într-o fabrică de ciment. Ministrul nu a venit singur, ci însoțit de secretari de stat și o parte a staff-ului său. Alexe s-a arătat interesat de creșterea gradului de reciclare. În același timp, ministrul Costel Alexe și-a arătat disponibilitatea pentru găsirea de soluții pentru creșterea cantității procesate de deșeuri nereciclabile- folosite din plin la Holcim. Reprezentanții Holcim i-au prezentat ministrului Alexe, la rândul lor, cerințele lor, printre care gestionarea corectă a deșeurilor în România (colectare separată, legiferare clară a deșeurilor provenite din demolări și construcții), pentru scăderea amprentei de carbon a cimentului și pentru ca reciclarea și valorificarea deșeurilor să se facă mai ușor.

Grupul LafargeHolcim a redus emisiile/ tona de ciment cu 25% din 1990 până în prezent, conducerea companiei propunându-și o scădere de 40% (raportată la anul 1990) până în 2030.

O parte dintre angajați au lucrat în sistem de telemuncă în ultimele luni, iar purtarea echipamentului de protecție (măști și mănuși) este obligatorie în incinta fabricii”, se arată intr- un comunicat al Insrituției Prefectului Argeș.

Acest articol este despre: campulung,costel alexe,holcim,ministrul mediului

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

FC Argeș U19, lider în topul FRF
FC Argeș U19, lider în topul FRF

Federația Română de Fotbal a publicat clasamentul celor mai bune echipe din Campionatul Național Under 19 în 2021. Topul este condus de FC Argeș, care anul trecut a jucat finala acestei întreceri, pierdută la loviturile de departajare în fața celor de la Viitorul...