Web Analytics

Ministrul Ionuț Mișa, la prima participare la reuniunea Ecofin

de | 12.07.2017 08:58 | Actualitate

ionut misaMinistrul finanțelor publice, Ionuț Mișa, a participat în ziua de 11 iulie 2017, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), se arată într-un comunicat al Finanțelor Publice Argeș În marja reuniunii ECOFIN, ministrul Ionuț Mișa a avut o întâlnire cu Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă.

 

În cadrul reuniunii ECOFIN, Comisia Europeană a prezentat propunerea de directivă a Consiliului de modificare a Directivei 2011/16/UE privind schimbul automat obligatoriu de informaţii în domeniul fiscal, în legătură cu schemele transfrontaliere care trebuie obligatoriu declarate de către contabili, consultanţi, avocaţi sau companii cărora li se propune un plan de optimizare fiscală agresivă.

Propunerea vizează un control mai strict al activităţilor desfăşurate de diferite entităţi şi consilieri în domeniul planificării fiscale şi se înscrie între priorităţile Comisiei de consolidare a transparenţei fiscale şi de combatere a evaziunii fiscale.

Miniştrii au discutat evaluarea intermediară a Planului de Acţiune aferent Uniunii Pieţelor de Capital (CMU) și au adoptat proiectul corespunzător de concluzii ale Consiliului.

Agenda discuţiilor a cuprins și prezentarea programului de lucru al Preşedinţiei estoniene pentru următoarele 6 luni, precum și proiectul de concluzii privind creditele neperformante.

În mesajul său de acceptare a felicitărilor transmise de colegii din ECOFIN cu ocazia primei sale participări, ministrul lonuţ Mișa a precizat că ”România este pregătită să fie în continuare activă în toate dezbaterile din ECOFIN, în urmărirea ambiţioaselor noastre obiective comune, acest angajament vizând şi apropierea deţinerii preşedinţiei Consiliului, în primul semestru din 2019, un moment care sper că va reprezenta un succes pentru UE şi pentru România”.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole