Web Analytics
scris luni, 24.06.2024

Ministrul Familiei, replică pentru ÎPS Teodosie: „Orice formă de abuz este inacceptabilă”

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a reacționat după declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, și a spus, la DIGI24, „orice formă de abuz, inclusiv cel psihologic, e inacceptabilă”.

Ministrul Familiei, replică pentru ÎPS Teodosie: „Orice formă de abuz este inacceptabilă”

Teodosie i-a răspuns unei femei, într-o emisiune la un post de radio, că trebuie să îşi „ducă crucea”, fiindcă a primit „taina cununiei”, deși aceasta a povestit că este abuzată psihologic de soț. „Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a răspuns Teodosie.

Citește și Două recorduri mondiale stabilite de românii din Nürnberg: 1.667,41 m de brâu românesc, cu o greutate de 70 kg

„Ca femeie și persoană cu mare credință în Dumnezeu, nu consider că Biblia îndeamnă la violență, ci la dragoste, grijă și empatie. Dumnezeu ne-a dat o viață, iar misiunea e să o protejăm, să o trăim curat și cu credință. Familia și căsătoria ar trebui să fie locuri de siguranță și sprijin, nu de suferință și abuz. Orice formă de abuz, inclusiv cel psihologic, e inacceptabilă. Victimele trebuie să fie protejate și sprijinite prin intermediul legii și al instituțiilor statului. Statul, prin Agenția pentru Egalitate de Șanse, oferă tuturor victimelor violenței domestice sprijin prin asigurarea cazării în centre protejate, consiliere psihologică, orientare în carieră. În cazul în care sunt însoțite de copii, aceștia pot beneficia de consiliere psihologică și grijă din partea specialiștilor”, a spus ministrul Natalia Intotero, la o emisiune Digi24.

Persoanele aflate în dificultate pot suna la orice oră gratuit la numărul 0800.500.333. Ministrul Familiei a mai relatat că până la jumătatea lunii mai au fost înregistrate peste 4.200 de apeluri, dar au fost întocmite doar 6 sesizări.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită