Web Analytics

Ministrul Economiei promite zero taxe pe salariul minim, din 2022. ”Românii fac salariul aproape jumi-juma cu statul”

de | 24.01.2021 11:18 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim, angajaţii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul, de aceea, din 2022, va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare ale economiei, afirmă ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui.

Citește și: PENNY este noul sponsor principal al echipei naționale și al României Under 21

“Primesc zilnic mesaje şi comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim.

Citește și: Managementul Direcţiei Silvice Argeş este unul „deficitar şi permite plata în avans a unor lucrări neexecutate”

Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problemă economică a României este sărăcia. Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii şi chiar din ţară.

Citește articulul pe presshub.ro, platforma jurnaliștilor în interes public

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Aist ins este „Ministrul Economiei” , cum fui io … Papa Pius de la Roma !

  2. Nu se poate impozit zero. Singura variantă este , impozit zero pe angajatul cu jumătate de normă sau mini job, ptr primul contract. Atât. Dar nu impozit zero pe angajatul cu salariu minim. Asta este o demonstrație că ministrul nu trăiește pe planetă.