Web Analytics

Ministrul Cercetării şi Inovării a vizitat Argeşul

de | 23.05.2019 13:13 | Economie

Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Hurduc, a efectuat o vizită de lucru în Argeș. În deschiderea vizitei, ministrul Hurduc a participat la ceremonia organizată de Primăria Piteşti cu prilejul împlinirii a 631 de ani de la prima atestare documentară a orașului, festivitate ce face parte din ansamblul de manifestări organizate cu prilejul Zilelor Municipiului Pitești, ediția a 27-a.
În cadrul vizitei efectuate în Argeș au fost vizitate Institutul pentru Biotehnologii în Horticultură de la Ștefănești și Institutul de Cercetări Nucleare de la Mioveni.
La Ștefănești a fost făcută o analiză a situației în care se află institutul și s-au stabilit direcțiile de urmat pentru ca această importantă instituție de cercetare să depășească situația dificilă în care se află.
În cadrul întâlnirii pe care ministrul Hurduc a avut-o cu conducerea Institutului de Cercetări Nucleare, principala temă de discuție a reprezentat-o materializarea proiectului ALFRED, unul dintre cele mai importante proiecte de cercetare din România, ce vizează realizarea unui reactor nuclear de generație lV. Pe tot parcursul vizitei, ministrul Nicolae Hurduc a fost însoțit de președintele PSD Argeș, senatorul Şerban Valeca.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii