Web Analytics

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: Măștile textile vor fi permise la clasele primare

de | 31.08.2021 10:40 | Actualitate, Politica si Administratie

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat luni, că se va face o excepție de la noua regulă privind obligativitatea purtării măștilor medicale în școli. Într-o conferință de presă din data de 24 august a.c., ministrul Sănătății anunța că măștile textile vor fi interzise în școli.

CITEȘTE ȘI: Școlile din Argeș, pregătite pentru începerea noului an școlar. Se va verifica situația unităților școlare

„Vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și medicinale. Dar vom recomandat puternic, cu titlul de obligativitate, măști medicale la clasele gimnaziale si liceale”, a declarat Ioana Mihăilă la Digi24. Ioana Mihăilă a mai subliniat că masca este obligatorie în toate spațiile școlii, nu doar la ore. Singura excepție va fi făcută, doar în anumite cazuri, pentru orele de educație fizică. „Până la incidența de 2 la mie fără mască în sălile de sport, dar cu recomandarea fermă ca activitatile sportive să fie efectuate în spații deschise”, a explicat ministrul Ioana Mihăilă.

CITEȘTE ȘI: SONDAJ Avangarde pe luna august: PSD – 35%. PNL – 21%. AUR a devansat USR PLUS

Mihăilă a transmis părinților să-și vaccineze copii, subliind că „nu e niciodată prea târziu pentru vaccinare”, iar experiența valului patru arată că tot mai mulți copii ajung cu forme grave ale bolii pe secțiile de terapie intensivă.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ia-ma … drease, stinge-mi neamu’ prost ! D’apoi , di si „fruncea” o tuli din tara, di imbesilitate !!!
    ……….. „Si-n Meka strabate drumetul pocit, Plecat schiop si searbad pe drumul cotit” .
    Aista-i sobolanu’mputit aciuat printr-un Dulap scarbos !