Ministerul Muncii anunță: Angajatorii sunt obligați să-și informeze noii salariați sub 45 de ani cu privire la Pilonul II de pensii

de | 10.08.2021 09:36 | Actualitate, Politica si Administratie

Toți angajatorii au obligația să-și informeze salariații cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat. Asta înseamnă modificarea tuturor contractelor de muncă, astfel încât acestea să includă și noua obligație de informare. În țara noastră există aproximativ 5,5 milioane de contracte de muncă active, așa că este vorba despre un volum uriaș de documente care trebuie actualizate în această perioadă. Pentru angajatorii cu un număr mare de salariați, cea mai la îndemână soluție ar fi semnarea electronică a actelor, o posibilitate introdusă specific în legislație chiar din acest an.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Pitești: Se întrerupe furnizarea apei potabile în Războieni

 

 

 

 

Noua obligație de informare vizează persoanele prevăzute la art. 30 din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat. Conform acestui articol, persoanele în vârsta de până la 35 de ani sunt obligate să adere la un fond de pensii administrat privat, în timp ce persoanele de până în 45 de ani pot opta pentru aderarea la un asemenea fond. Deși noua obligație de informare pe care o au angajatorii ar părea să vizeze doar salariații de până în 35 de ani, specialiștii în legislația muncii recomandă includerea informării în toate CIM-urile active, independent de vârsta salariatului.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii